Rukomet

Mlade hrvatske rukometašice upisale treću pobjedu zaredom na kadetskom Euru

Krešimir Milić • nedjelja, 06.08.2023.
Mlade hrvatske rukometašice upisale treću pobjedu zaredom na kadetskom Euru

Nastavio se sjajan niz mladih hrvatskih rukometašica. Nakon Srbije i Švedske pala je i Švicarska…

U sjajnoj formi nastavljaju na kadetskom Europskom rukometnom prvenstvu nastavile su hrvatske rukometašice. Nakon pobjeda protiv Švedske i Srbije upisale su pobjedu u skupini B i protiv Švicarske.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavile su danas rezultatom 27:19 i potvrdile prvo mjesto u skupini. Krenulo je izjednačeno na početku, ali nakon šest minuta igre odvajaju se Hrvatice rezultatom 5:2 na razliku s kojom će zaključiti prvi dio. U nekoliko navrata Švicarke su se približavale i na jedan gol razlike, ali nisu uspijevale doći do izjednačenja ili preokreta.

U drugom dijelu Hrvatice ubacuju u brzinu više i u 42. minuti su odvajaju na pet golova prednosti, a samo minutu kasnije razlika raste na šest rezultatom 21:15. Dvije minute prije kraja Markulin zabija gol za konačan rezultat 27:19.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Tara Đelekovčan sa sedam golova, a sa šest je utakmicu završila Katja Vuković dok su Sara Golub i Antea Čičak zabile po četiri gola.

Kod Švicarki četiri gola zabila je Era Baumann, a tri je zabila Alexandra Usik.

Hrvatska je tako ovom pobjedom osigurala idući krug natjecanja u koji nosi dva boda, a protivnice će doznati nakon što se završe preostale utakmice 3. kola grupne faze.

Europsko žensko rukometno prvenstvo U17:
Hrvatska - Švicarska 27:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!