Nogomet

[VIDEO] Preporod Miamija s Messijem, ponovno je spasio Inter od poraza

Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
[VIDEO] Preporod Miamija s Messijem, ponovno je spasio Inter od poraza
Foto: EPA

Prekrasnim golom iz slobodnjaka odveo je utakmicu na jedanaesterce. Tu je bio je bolji Inter Miami…

Otkako je došao u SAD Lionel Messi procvjetao je Inter Miami. Klub se dugo nije mogao sastati s pobjedama, no dolaskom Messija priča se preokrenula u klubu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svoje prve četiri utakmice za Miami zabio je Messi sedam golova i jednom asistirao, a u svakoj utakmici bio je čovjek odluke. Ponovio je to sinoć u Liga kupu i protiv Dallasa odlučujućim golom za spas Intera od poraza.

Zabio je prvo Messi u šestoj minuti za vodstvo nakon asistencije Albe, ali u 37. i 45. zabijaju Quignon i Kamungo za preokret Dallasa. U 63. minuti na 3:1 povisio je Velasco, a dvije minute kasnije Cremaschi smanjuje na asistenciju Albe na 3:2.

Nije bilo kraja golijadi jer u 68. Taylor skreće loptu u svoju mrežu za vodstvo Dallasa na 4:2. No da uzbuđenju tu neće biti kraj pokazuje autogol Farfana u 80. minuti za smanjenje na 4:3, a pet minuta kasnije trenutak magije Lionela Messija.

Postavio je loptu 20-ak metara s desne strane, idealno za njegovu lijevu nogu, i pogodio gornji kut za izjednačenje kojim je utakmicu odveo u jedanaesterce. Momčad Miamija tu je bila preciznija pet puta, a pogađali su redom Messi, Busquets, Campana, Miller i Cremaschi, dok su za Dallas precizni bili Arriola, Quignon i Ferreira, a promašio je Pomykal.

Inter u četvrtfinalu čeka sad boljeg iz ogleda Charlottea za koji brani hrvatski vratar Kristijan Kahlina i Houston Dynama za kojeg igra bivši napadač Lokomotive Ibrahim Aliyu.

FOTO - EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!