Tenis

Donna Vekić započinje u Montrealu protiv 50. tenisačice svijeta

Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Donna Vekić započinje u Montrealu protiv 50. tenisačice svijeta
Foto: EPA

Vekić je s Talijankom dosad igrala dva puta i to oba u 2021. godini na tvrdoj podlozi. Prvi put je do pobjede došla Paolini, a u drugom meču slavila je naša najbolje rangirana tenisačica...

Nakon iznenađujućeg ispadanja na WTA turniru u Hamburgu krajem prošlog mjeseca, Donna Vekić danas započinje natjecanje na Masters 1000 WTA turniru u Montrealu. Prva prepreka na turniru bit će joj 50. tenisačica svijeta Jasmine Paolini.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je s Talijankom dosad igrala dva puta i to oba u 2021. godini na tvrdoj podlozi. Prvi put je do pobjede došla Paolini, a u drugom meču slavila je naša najbolje rangirana tenisačica.

Iza Vekić je u kratkom razdoblju dobar nastup na WTA turniru u Berlinu gdje je stigla do finala, na Wimbledonu je u trećem kolu ispala od osvajačice Markete Vondroušove, a osvojila je s Bornom Ćorićem Hopmanov kup.

Da je ispadanje od Storm Hunter u Hamburgu bio samo loš dan pokazat će danas. Krenula je Vekić dobro u tom meču s osvojenim prvim setom, ali onda je uslijedio pad u igri u iduća dva i poraz od 151. tenisačice svijeta.

Ni Paolini se nije proslavila u Hamburgu gdje je ispala isto u prvom kolu, a od nje je bila bolja 163. tenisačica svijeta Daria Saville iz Australije koja je u glavni ždrijeb došla kroz kvalifikacije. Ranije je imala dobar nastup u Palermu gdje je u finalu poražena od 24. tenisačice svijeta Kineskinje Qinwen Zheng.

Neće biti to lagan početak za Vekić na ovom turniru, ali sve osim pobjede naše tenisačice bilo bi pomalo iznenađenje.

Mjesto, vrijeme, sudac

Montreal, 17 sati

Prethodni međusobni dvoboj

Dosad su igrale dva puta međusobno. Jednom je slavila Vekić, a jednom Paolini.

Prognoza

Bilo bi iznenađenje da Vekić ne prođe u prvom kolu Montreala.

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!