Nogomet

Bišćan: 'Teško je pripremiti se na atmosferu kakva nas očekuje, ali vjerujemo u sebe'

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.08.2023.
Bišćan: 'Teško je pripremiti se na atmosferu kakva nas očekuje, ali vjerujemo u sebe'
Foto: Pixsell

Dinamo će u Ateni pokušati doći do što boljeg rezultata u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a. Igor Bišćan svjestan je težine zadatka...

Dinamo je doputovao u Atenu gdje iščekuje dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka protiv domaćeg AEK-a. Neće mu biti nimalo jednostavno, imao je najteži ždrijeb i već u prvom susretu bit će na velikom iskušenju.

Igraj na utakmice kvalifikacija Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čeka nas jako teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika. To je momčad koja je puna iskusnih igrača, reprezentativaca, a o njihovoj kvaliteti najbolje govori podatak da su u Grčkoj osvojili dvostruku krunu. Međutim imamo vjere u sebe i svoje mogućnosti te da ćemo ostvariti dobar rezultat za lakši posao u Zagrebu", poručio je Igor Bišćan na konferenciji za medije u Ateni, a prenose Sportske novosti.

Bišćan je igrao u Grčkoj i čuo se s nekim ljudima koje poznaje iz tih dana.

"Davno sam igrao u Grčkoj, ali sam kontaktirao neke ljude. Nisam razgovarao i s Nenadom Bjelicom koji je nedavno igrao protiv AEK-a, ali i njegove izjave u medijima dovoljno govore o kakvoj je momčadi riječ. Jako su čvrsta i agresivna ekipa sa sjajnim pojedincima poput Garcije ili Zubera, tu je i Domagoj Vida, vrlo su disciplinirani i tvrdi i jako rijetko gube kod kuće. Imat će s navijačima vjetar u leđa."

Od svojih igrača Bišćan traži veliku borbenost i pokretljivost.

"Moramo još vidjeti kakva je situacija s nekim sitnim stvarima koje su se pojavile nakon Gorice. Moramo biti gusti i jako pokretljivi i dinamični u bloku. Ne bi bilo pametno previše izaći i dovesti se u situaciju da moramo juriti, nisam siguran da smo u stanju fizički to izgurati nakon svega u proteklim tjednima. Moramo biti vrlo borbeni i trkački raspoloženi."

Bišćan je AEK-u dao ulogu blagog favorita.

"Teško se pripremiti na atmosferu kakva nas očekuje, ali srećom imamo igrače koji su prošli puno toga igrajući za Dinamo i reprezentaciju. Za one koji nemaju iskustva, to može biti problem. Nisu slučajno toliko dugo bez poraza kod kuće."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!