Nogomet

Dinamo na teškom testu u Ateni kod AEK-a

Krešimir Milić • utorak, 08.08.2023.
Dinamo na teškom testu u Ateni kod AEK-a
Foto: FaH

Modri su dobili teškog protivnika u 3. prekolu Lige prvaka. Za prolaz u iduću fazu trebat će aktivan rezultat i iz ove utakmice, ako ne već i pobjedu…

Najteži protivnik za Dinamo u ovoj fazi natjecanja potrefio se izvlačenjem kuglica. Uvijek neugodni Grci dopali su dva najbolja hrvatska kluba u kvalifikacijama za europska natjecanja. Dinamo čeka danas ogled u Ateni s AEK-om, dok će Hajduk za dva dana ugostiti PAOK.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

AEK je prošle sezone osvojio duplu krunu u Grčkoj i sad žele proći u Ligu prvaka, a Dinamo je i za njih najteži mogući ždrijeb. I dalje su Modri momčad s dosta igrača koji su dvije sezone zaredom prezimili u Europi.

Želja Dinama je ponoviti isto i u Ligi prvaka, što svakako neće biti jednostavno. AEK-ovu obranu predvodi Domagoj Vida i jako rijetko gube kod kuće. Dinamo je doputovao u Atenu s krimenom kiksa iz prošlog kola protiv Gorice.

Imali su Modri niz prilika, ali nisu imali rješenje za Ivana Banića na vratima Gorice koji je branio čuda. Nadaju se u redovima Dinama da su se na toj utakmici dovoljno ispromašivali i da će sad sve nadoknaditi u Ateni.

Ulogu blagog favorita imaju svakako domaćini danas, a ni Dinamo nije bez svojih šansi.

Što su rekli?

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Prošla sezona bila je dobra, osvojili smo duplu krunu, dobro smo se pripremili za novu sezonu i sada želimo u Ligu prvaka. Moramo zaboraviti ono što se dogodilo i okrenuti se onom što je ispred nas. Moramo se ponovno dokazivati i biti na razini koja se od nas očekuje."

Igor Bišćan, trener Dinama: "Čeka nas jako teška utakmica protiv vrlo ozbiljnog protivnika. To je momčad koja je puna iskusnih igrača, reprezentativaca, a o njihovoj kvaliteti najbolje govori podatak da su u Grčkoj osvojili dvostruku krunu. Međutim imamo vjere u sebe i svoje mogućnosti te da ćemo ostvariti dobar rezultat za lakši posao u Zagrebu."

Mjesto, vrijeme, sudac

OPAP Arena, Atena, 20:45 sati

Sudac: Espen Ekas (Norveška)

Nedostaju

AEK -

Dinamo -

Prethodni međusobni dvoboj

Nisu se dosad susretali.

Prognoza

Mogao bi Dinamo u ovoj utakmici izvući aktivan rezultat za lakši uzvrat na Maksimiru.

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!