Nogomet

Čelnik AEK-a: 'Za nerede su krivi Dinamo i atenska policija'

Krešimir Milić • utorak, 08.08.2023.
Čelnik AEK-a: 'Za nerede su krivi Dinamo i atenska policija'
Foto: FaH

AEK krivi zagrebački klub za nerede u Ateni. Tvrde da su instinktivno upozorili da bi do nereda moglo doći, ali da je to ignorirano…

Zbog velikih navijačkih nereda u Ateni odgođena je utakmica AEK-a i Dinama. Jedan simpatizer AEK-a poginuo je nakon što je izboden u neredima, a ukupno je osam osoba hospitalizirano. UEFA je stoga odlučila da se utakmica neće odigrati, a odluku o novom terminu donijeti će naknadno.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije nego što se odluka donijela održan je sastanak na temu sigurnosti u prostorijama grčkog kluba. Sastanak se nije održao do kraja pošto su prostorije napustili čelnici AEK-a i za nerede okrivili Dinamo i atensku policiju.

Dopredsjednik AEK-a i glavni direktor Giorgos Kosmas novinama je nakon toga rekao:

"Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Što se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila", rekao je dopredsjednik AEK-a i glavni direktor Giorgos Kosmas novinarima

Rekao je da je upitao predstavnike Dinama mogu li dati potpunu sliku jučerašnjeg dana i podržati stav AEK-a u policiji.

"Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da prijeđe Grčku i stigne do Atene te obavi zakazani sastanak s navijačima, organiziranih kriminalaca, drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućila da dođu do Nea Filadelfije. Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo", poručio je.

Kazao je i kako je AEK na jučerašnjem sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju navijački incidenti, ali da je to ignorirano.

"U ovom trenutku nije moguće da AEK sudjeluje na sastanku na kojem su nazočni dužnosnici zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka", zaključio je.

Foto: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kistrra08.08.2023. u 13:39
    20 godina se povlađuje huliganima i traži opravdanje za ponašanje u svim medijima. Ovo su posljedice,a svaki novinar i portal koji je sudjelovao u tome i dalje sudjeluje neka se srami jer odgovarati neće.
    kistrra