Nogomet

Nenogometne teme bacile u drugi plan vrlo zanimljiv dvoboj između Panathinaikosa i Marseillea

Branimir Korać • srijeda, 09.08.2023.
Nenogometne teme bacile u drugi plan vrlo zanimljiv dvoboj između Panathinaikosa i Marseillea
Foto: EPA

U trećem pretkolu Lige prvaka danas se u Ateni sastaju Panathinaikos i Marseille. Dvoboj je to visokog rizika oko kojeg se posljednjih dana dodatno pojačala nelagoda...

Dvoboj dva velikana Panathinaikosa i Marseillea uvijek bi probudio interes, ali danas se više strahuje od nereda nego što se iščekuje ono što će se događati na travnjaku. Predigra svemu bili su neredi u Ateni koji su se dogodili u ponedjeljak navečer u kojima su navijači Dinama i Panathinaikosa napali navijače AEK-a pri čemu je jedan navijač AEK-a ubijen.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odmah se javio strah od nove ratne zone u Ateni uoči današnjeg susreta zbog povijesti nasilja i različitih svjetonazora koje imaju navijači Panathinaikosa i Marseillea. Sve to bacilo je u drugi plan ono što bi trebalo biti u prvom planu, a to je ono što se događa na terenu.

Grci, osim domaćeg terena, imaju malu prednost u činjenici da su već odradili dva službena susreta s obzirom da su morali igrati i drugo pretkolo Lige prvaka.

U drugom pretkolu za protivnika su imali momčad Dnipra te su prošli dalje s ukupnih 5:3. Ključnom se pokazala prva utakmica koja je odigrana u Košicama, tamo je Panathinaikos bio uspješniji s 3:1 i donio je lijepu prednost na uzvrat.

Međutim Dnipro se nije predao, u Ateni je vodio 2:1 više od 15 minuta, ali gol Šporara u 70. minuti ubio je nade Ukrajinaca koji su uskoro ostali i s igračem manje te su Grci mogli početi slaviti prolaz.

Dok je PAO i dušom i tijelom bio u utakmicama Lige prvaka, Marseille se još uvijek pripremao. Na osnovi pripremnih utakmica neuputno je govoriti o nekoj razini forme, odnos snaga i aktualna forma bit će vidljiviji večeras u službenom dvoboju.

Što su rekli

Ivan Jovanović, trener Panathinaikosa: "Bili bismo zadovoljni i plasmanom u skupine Europske lige, to je jedan od postavljenih ciljeva, ali to ne znači da se nećemo boriti i da nećemo dati sve od sebe da prođemo Marseille. Nećemo mijenjati svoj način igranja, igrat ćemo kao i uvijek. Znamo koliko je protivnik dobar, ali držat ćemo se svog plana."

Marcelino, trener Marseillea: "Moramo biti spremni za ovaj dvoboj iako smo još uvijek momčad u slaganju. Mjesec dana smo zajedno, da mogu birati igrao bih malo kasnije, ali znali smo što nas čeka i za to se pripremamo. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu u ovim susretima."

Mjesto, vrijeme, sudac

Atena, Apostolos Nikolaidis Stadium, 20:00

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Nedostaju

Panathinaikos: -

Marseille: -

Prošli međusobni susret

Ovi klubovi nisu se susretali u novije doba.

Prognoza

Marseille je neupitno kvalitetniji, ali Panathinaikos bi trebao biti spremniji. osim toga igra na svom travnjaku i iako su gosti favoriti, ne bi bilo veliko iznenađenje da Grci dođu do pobjede.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!