Nogomet

Nakon izbacivanja Zrinjskog, Slovan traži prolaz u play-off preko Izraelaca

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.08.2023.
Nakon izbacivanja Zrinjskog, Slovan traži prolaz u play-off preko Izraelaca
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Još jedan par trećeg pretkola Lige prvaka čine Slovan iz Bratislave i Maccabi iz Haife. Izraelci su favoriti, ali Slovan će u ovom susretu probati doći do pobjede...

Zrinjski nije uspio iznenaditi Slovan iz Bratislave, Slovaci su prošli dalje, a sada ih čeka teži posao, protivnik koji nije atraktivan, ali je vrlo opasan. U trećem pretkolu Lige prvaka Marko Tolić i suigrači igrat će protiv Maccabija iz Haife.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slovan se ne može pohvaliti nekim bajnim ulaskom u sezonu, bez obzira što je prošao dva kola u kvalifikacijama Lige prvaka. U prvenstvu još ne zna za pobjedu, a sada ga čeka najteži protivnik dosad.

Slovaci su morali igrati prvo i drugo pretkolo Lige prvaka i tu nisu imali najjednostavniji posao. U prvom pretkolu očekivali su šetnju protiv luksemburškog Hesperangea, ali su se na kraju morali dobro pomučiti.

Naime u prvom susretu u Bratislavi odigrali su samo 1:1, bio je to dosta loš nastup nakon kojeg su uslijedile silne kritike. U Luksemburgu je već bilo bolje i Slovan je 2:0 pobjedom izborio prolaz dalje.

Uslijedio je dvomeč protiv Zrinjskog iz Mostara koji je s velikim nadama dočekao te susrete, bio ravnopravan, ali nije prošao dalje. U Mostaru je poražen 0:1 u susretu nakon kojeg je bilo dosta povika na suđenje, konkretno ispravnost pogotka Slovaka. U Bratislavi je Slovan poveo s 2:0, Zrinjski izjednačio, ali nije uspio doći i do preokreta.

Maccabi je također od samog starta u pogonu pa je i on morao u akciju već u prvom pretkolu. Tamo je imao lagan posao protiv malteškog Hamruna kojeg je svladao u oba susreta, ali u drugom pretkolu protiv Šerifa bilo je puno teže. Ipak kroz produžetke je uspio izboriti prolaz.

Što su rekli

Vladimir Weiss, trener Slovana: "Čeka nas vrlo snažan protivnik s nizom kvalitetnih individualaca. Pokušat ćemo ostvariti rezultat koji će nam u uzvratu dati šanse za prolaz. Morat ćemo se taktički jako dobro pripremiti. Nikada ne gledam tko je bolji na papiru, nisam to činio niti prije Zrinjskog, za mene je svaka utakmica 50:50."

Messay Dego, trener Maccabija: "Slovan smo dobro proučili i znamo da nas čeka težak posao. Tehnički su dobri, taktički također, ali došli smo i na ovo gostovanje po pobjedu te se nadam da ćemo do nje i doći."

Mjesto, vrijeme suci

Bratislava, Tehelné pole, 20:30

Sudac: Andris Treimanis (Latvija)

Nedostaju

Slovan: Vladimir Weiss (suspenzija)

Maccabi: -

Prošli međusobni dvoboj

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj ovih protivnika.

Prognoza

Mogla bi ovo biti tvrda utakmica na malo pogodaka. Maccabi je sveukupno favorit, ali Slovan može stvoriti probleme.

FOTO - Denis Kapetanović, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!