Nogomet

Leko uoči PAOK-a: 'Ne želim smiriti euforiju, nećemo im se adaptirati, vjerujem u svoju momčad'

Krešimir Milić • srijeda, 09.08.2023.
Leko uoči PAOK-a: 'Ne želim smiriti euforiju, nećemo im se adaptirati, vjerujem u svoju momčad'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka najavio je prvi europski ogled ove sezone na Poljudu. Hajduk igra protiv PAOK-a na rasprodanom Poljudu u četvrtak od 21 sat…

Prvi europski ispit ove sezone Hajduk ima na Poljudu u četvrtak od 21 sat. Bijelima u goste stiže grčki PAOK s kojim će odigrati prvu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grci su u 2. pretkolu bili bolji od izraelskog Beitara iz Jeruzalema, a Splićani kreću od ovog pretkola. Na početku konferencije za medije trener Hajduka Ivan Leko otkrio je odmah da nema dileme tko će zamijeniti Rokasa Pukštasa.

"Riješena je dvojba, znamo tko će umjesto Rokasa Pukštasa započeti utakmicu", rekao je na startu trener Hajduka Ivan Leko, a potom dodao:

"Kada sam bio u PAOK-u kao pomoćni trener gradila se nova ekipa. To je bila predsjednikova ideja, da pokuša skinuti Olympiakos. U tome je uspio. Puno ulaganja, igrača sa CV-om. Uzeli su prvenstvo, kupove. Svaka utakmica je svoja priča. Uvijek želiš znati, anticipirati protivnika i njegove mane. Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo i da odigramo dvije dobre partije, i da imamo realne šanse proći dalje."

Poznata je atmosfera s tribina Poljuda, ali i u Solunu. Stoga je jedno od pitanja bilo boji li se da bi igrači mogli podleći atmosferi.

"Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10-15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone."

PAOK nije lagan protivnik, a Leku se pitalo hoće li se prilagoditi Grcima ili će gurati svoju ideju.

"Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji onda se adaptiraj totalno. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta."

Svakako je put koji Hajduk ima ove sezone u Konferencijskoj ligi lakši nego onaj prošle sezone.

"Pritisak je uvijek. Ovo su momenti za koje se pripremamo. Zahvalni smo što smo u situaciji što možemo igrati protiv dobrog protivnika. Na nama je da budemo mirni, stabilni, fokusirani i jako hrabri."

Otkrio je kako ima veliki respekt prema protivniku i da neće mijenjati stil igre.

"Nema vremena da bi otišli u radikalno suprotno. Postoje za svaku utakmicu detalji koji ti mogu pomoći za dobar rezultat. Imam veliki respekt prema PAOK-u, ali jako vjerujem u svoju momčad."

Osvrnuo se i na igru PAOK-a.

"Imaju dva različita, ali dobra stila. Mogu igrati visoko, a mogu i na kontre. Imaju tri-četiri match winnera, igrače koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Znamo njihove kvalitete, ali i mane."

Bilo je i pitanja koji bi rezultat bio dobar za uzvrat.

"Možeš dobiti ovdje 3:0, a ispasti. Ali, atmosfera koliko god može biti top, može biti i flop. Znamo što nas može čekati. Na oba stadiona su navijači temperamentni i niti jedan rezultat ti ne mora ništa značiti."

Kazao je i kako su ga kao čovjeka potresla recentni navijački neredi u Ateni.

"To nas je sve potreslo, to je jako tužno. Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve, na nas, na osobe, klubove. Ne mogu znati što će se dogoditi. Svakog normalnog čovjeka to potrese. Možemo samo izraziti sućut stradalnicima."

Je li pričao s Livajom o mentalitetu?

"Sa Zvonom Šarlijom smo pričali najviše. On ih zna najbolje. Zvone, Marko i Vadis znaju Grčku. Mi smo slični. Jug, Mediteran, temperament, ili je top ili flop", zaključio je Leko.

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!