Nogomet

Tomas: 'Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u Turskoj'

Krešimir Milić • srijeda, 09.08.2023.
Tomas: 'Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u Turskoj'

Trener Osijeka najavio je utakmicu protiv Adane. Tomas je tijekom igračke karijere igrao za turske velikane Fenerbahče i Galatasaray, a dobar dio trenerske karijere proveo je u Turskoj…

Nogometaši Osijeka gostuju u četvrtak u Turskoj gdje ih čeka prva utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Adane.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veliki interes lokane javnosti izazvao je strateg Osječana Stjepan Tomas koji je tijekom igračke karijere igrao za turske velikane Fenerbahče i Galatasaray. Veći dio dosadašnje trenerske karijere također je proveo u Turskoj.

Bijelo-plave dočekale su visoke temperature na koje će se trebati što prije prilagoditi.

"Očekivao sam i veću vrućinu, čak i 45 stupnjeva Celzijevih uz 80 ili 90 posto vlage. Ovo je za sada okej, u vrijeme utakmice će biti 30-ak stupnjeva i mislim da će uvjeti biti optimalni za dobru utakmicu", rekao je Tomas.

Podijelio je i svoja razmišljanja o srazu s Adanom.

"Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu. Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz."

Osijek dolazi u Tursku s četiri uzastopne pobjede, a ovo će biti najveći dosadašnji ispit.

"Sigurno je ovo najveći ispit do sada, znamo koliko je Adana značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce, predsjednik ulaže ogroman novac u ovu momčad, ali i mi imamo svoj cilj, fokusirani smo na sebe i ništa nas neće omesti na tom putu. Ako budemo pravi možemo se nadati pozitivnom rezultatu u četvrtak."

U kadar Osječana se vraća stoper Adrian Leon Barišić.

"Gotovo cijela momčad je na okupu, a vratio se Barišić za kojeg svi znamo koliko je važan za ovu momčad. Nadamo se da će dečki od prve minute ući u utakmicu kako priželjkujemo i da ćemo ovdje u Turskoj dostojno prezentirati hrvatski nogomet", zaključio je Stjepan Tomas.

FOTO: NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!