Ostali sportovi

Hrgović: 'Nisam olako shvatio ovu borbu i spreman sam na sve'

Sportnet, Krešimir Milić • srijeda, 09.08.2023.
Hrgović: 'Nisam olako shvatio ovu borbu i spreman sam na sve'

Hrvatski boksač najavio je meč protiv neporaženog Australca Demseyja McKeana. Borba je na rasporedu u subotu u londonskoj O2 Areni…

Filip Hrgović u subotu će se boriti protiv neporaženog Australca Demseyja McKeana u londonskoj O2 Areni. Ako pobjedi vrijeme je za napad na pojas kojeg drži Oleksandr Usyk.

Uoči borbe borci su odradili sučeljavanje i konferenciju za medije na kojoj je raspoložen bio Hrgović.

"Hvala vam na ovoj prilici, super je za mene, nisam se borio godinu dana, tako da sam sretan što sam se vratio u ring i jedna borba me dijeli od borbe za svjetski naslov. Jako sam uzbuđen , dobro pripremljen i spreman za rock and roll. Drago mi je što se dogodila borba sa Zhangom, nisam izgledao baš dobro, ali znam da je to bila moja najgora noć, ali sam pobijedio dobrog borca, vidjeli ste što je napravio Joeu Joyceu, pokazao je da je među 10 najboljih teškaša i na mojoj najgoroj noći sam ga pobijedio. Dobro je da sam imao taj nastup i ljudi me mogu podcijeniti, jer znam da mogu puno bolje i nisam olako shvatio ovu borbu s Demseyem i spreman sam na sve", rekao je Hrgović i dodao:

"Vidjet ćemo - sve je moguće u boksu i životu. Ali ne vidim kako me može pobijediti. Imao je 22 borbe prije, ali ne vidim ništa posebno u njegovoj igri i kao što sam već rekao, to je jedna biti samouvjeren, a nešto drugo biti u zabludi."

Borbu je najavio i Australac Demsey McKean.

"Svako jutro se probudim i kažem sebi: '36 minuta je sve što je potrebno da promijenim svoj život'. Bilo je većih potresa u teškom boksu i mislim da je ovo vrlo izjednačena borba. On se dvoumi o tome 'koga je on nokautirao, a ja nisam?' Pa, koga je on odlučno pobijedio? Ima samo Zhilei Zhanga i to je bila kontroverzna odluka, tako da imamo slične životopise. On je dobar borac, samo mislim da imam način da ga pobijedim i priuštim mu paklenu noć. Imam dobar rad nogu, dobar pokret glavom, brzinu ruku, izbor udaraca i snagu. Samo sam uzbuđen. Mislim da će izvući najbolje iz mene, dobar je natjecatelj i jedva to čekam."

Foto: Matchroom Boxing/Mark Robinson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!