Nogomet

Španjolska nakon produžetaka izborila polufinale Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • petak, 11.08.2023.
Španjolska nakon produžetaka izborila polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Španjolska ženska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Australiji i Novom Zelandu. Noćas je po hrvatskom vremenu svladala Nizozemsku nakon produžetaka...

Izuzetno zanimljivo i dramatično bilo je noćas na Svjetskom prvenstvu za nogometašice čije je natjecanje stiglo sve do četvrtfinala. Prva reprezentacija koja ga je izborila je Španjolska.

Igraj na Svjetsko prvenstvo (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolke su za protivnice imale reprezentaciju Nizozemske koja je pružila itekako jak otpor, ali do pobjede ipak nije došla. Furija je slavila rezultatom 2:1 nakon odigranih 120 minuta igre.

Činilo se da su Španjolke povele u 37. minui susreta, no pogodak Jenifer Hermoso nije priznat zbog zaleđa. Ipak, do pogotka su došle u 81. minuti kada je poentirala Mariona Caldentey.

Nizozemska se nije predavala i do kraja je uspjela poravnati. U prvoj minuti sudačke nadoknade zabila je Stephanie van der Gragt. Igrali su se produžeci, a junakinja Španjolske bila je Salma Paralluelo koja je poentirala u 111. minuti.

Za razliku od muških kolega, Španjolke nisu imale previše uspjeha na Svjetskim prvenstvima. Ovo im je tek treći nastup, a nikada do ovog turnira nisu prošle dalje od osmine finala. Sada će se boriti za medalje.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Španjolska - Nizozemska 2:1 (nakon produžetaka)

FOTO - EPA, RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!