Košarka

Njemačka objavila roster za Svjetsko prvenstvo, Litva skratila popis

Petar Jenjić • petak, 11.08.2023.
Njemačka objavila roster za Svjetsko prvenstvo, Litva skratila popis

Njemačka je objavila popis od 12 igrača za predstojeće Svjetskog prvenstvo. S druge strane, Litva je skratila popis na 13 reprezentativaca...

Njemačka košarkaška reprezentacija igrat će u skupini E Svjetskog prvenstva, a protivnici će joj biti: Japan, Australija i Finska. Dvoboje će igrati od 25. do 29. kolovoza.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Gordon Herbert objavio je popis igrača, a prenosi ga Njemački košarkaški savez. Osim Maxija Klebera koji otpada zbog javne konfrontacije sa Schröderom, sa spiska su otpali i Oscar da Silva i Leon Kratzer.

Na Svjetskom prvenstvu igrat će: Isaac Bonga, Niels Giffey, Justus Hollatz, David Kramer, Maodo Lo, Andreas Obst, Dennis Schröder, Daniel Theis, Johannes Thiemann, Johannes Voigtmann, Franz Wagner i Moritz Wagner.

Popis od 13 igrača objavila je i Litva koja će igrati u skupini D s: Crnom Gorom, Meksikom i Egiptom. Izbornik Kazys Maksvytis s popisa je prekrižio Dovydasa Giedraitisa i Donatasa Tarolisa i još je jedno mjesto viška.

Litva na SP putuje sa sljedećim igračima: Jonas Valančiunas, Ignas Brazdeikis, Tadas Sedekerskis, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius, Margiris Normantas, Rokas Jokubaitis, Azuolas Tubelis, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Sirvidis, Donatas Motiejunas i Gabrielius Maldunas.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!