Nogomet

Sudac iz Premiershipa sudi Osijeku, a iz Bundeslige Hajduku

Petar Jenjić • petak, 11.08.2023.
Sudac iz Premiershipa sudi Osijeku, a iz Bundeslige Hajduku
Foto: Pixsell

Određeni su suci za uzvratne dvoboje Konferencijske lige. Osijeku i Adani Demirspor sudit će premierligaški sudac, PAOK-u i Hajduku bundesligaški sudac, dok će dvoboj Rijeke i Torshavna voditi Ukrajinac...

Osijek hvata četiri pogotka zaostatka protiv Adana Demirspora. Dvoboj se igra na Opus Areni od 20 sati, a sudit će ga engleski sudac John Brooks.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pomagat će mu sunarodnjaci Lee Betts i Akil Howson, dok je četvrti sudac Michael Salisbury. Brooks je prošle sezone sudio u 19 utakmica Premiershipa, četiri Championshipa, tri utakmice FA kupa, četiri Liga kupa i dvije U-19 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hajduk je na Poljudu odigrao bez golova protiv PAOK-a, a u uzvratnoj utakmici sudit će mu Nijemac Sascha Stegemann. Utakmica počinje u 19:30 sati.

Pomoćni suci su njegovi sunarodnjaci Dominik Schaal i Christof Günsch, dok je četvrti sudac Robert Schröder. Stegemann je prošle sezone, između ostalog, odsudio 14 utakmica Bundeslige, devet utakmica 2. Bundeslige, dvije Europske lige i jednu Konferencijske lige.

Rijeka od 20:15 sati dočekuje Torshavn i brani prednost od 3:1 iz prve utakmice. Prvi sudac susreta je Oleksij Derevinskij iz Ukrajine koji je prošle sezone odsudio 14 utakmica tamošnjeg prvenstva. Sudio je i kvalifikacijsku utakmicu za Euro između Luksemburga i Lihtenštajna.

Pomagat će mu sunarodnjaci Andrij Skripka i Viktor Matjaš, dok je četvrti sudac Dmitro Krivuškin.

FOTO - Davor Javorovic, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!