Nogomet

VIDEO: Kevin Prince Boateng objavio kraj nogometne karijere

Krešimir Milić • petak, 11.08.2023.
VIDEO: Kevin Prince Boateng objavio kraj nogometne karijere
Foto: EPA

Igrao je tijekom karijere s nizom hrvatskih igrača od Šimunića i Kovača, preko Domagoja Vide i Vedrana Ćorluke do Marka Livaje i Ante Rebića. Igračku karijeru zaključio je u Herthi gdje je i počeo…

Još početkom prošle sezone planirao je ganski napadač Kevin Prince Boateng zaključiti igračku karijeru ovog ljeta. To je sad i službeno objavio u 36. godini na društvenim mrežama gdje se videom prisjetio nekih od njemu najdražih trenutaka karijere.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rođen i odrastao u Berlinu igrao je za Ganu odakle je po roditeljima porijeklom, dok je njegov brat Jerome bio reprezentativac Njemačke. Nastupio je na dva Svjetska prvenstva, a nogometnu karijeru je započeo u Herthi gdje je bio suigrač Joeu Šimuniću te braći Robertu i Niki Kovaču.

Potom je otišao u Tottenham gdje je bio suigrač Vedranu Ćorluki i Luki Modriću, bio je i član Borussije Dortmund, Portsmoutha, Genoe i Milana. Nosio je još i dres Schalkea, Las Palmasa, Eintracht Frankfurta, Sassuola, Barcelone, Fiorentine, Bešiktaša, Monze i na kraju Herthe gdje je počeo i završio karijeru.

Bio je tijekom karijere suigrač nizu hrvatskih nogometaša među kojima su uz nabrojane još Marko Livaja, Alen Halilović, Ante Rebić, Mirko Marić, Ivan Šunjić, Filip Uremović i drugi.

Tijekom karijere s Milanom je osvojio Scudetto i Superkup, bio je dio Kovačevog Eintrachta koji je podigao DFB Pokal u sezoni 2017./2018. i sezonu kasnije s Barcelonom je osvojio La Ligu.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!