Nogomet

Al Nassr prvi put u povijesti arapski prvak: Ronaldo zabio za produžetak pa preokret

Branimir Korać • subota, 12.08.2023.
Al Nassr prvi put u povijesti arapski prvak: Ronaldo zabio za produžetak pa preokret
Foto: EPA

U finalu Arapskog klupskog kupa prvaka sastali su se Al Nassr i Al Hilal, a slavio je Al Nassr na krilima Cristiana Ronalda s 2:1 nakon produžetaka...

Vrlo zanimljivo finale Arapskog klupskog kupa prvaka i u konačnici trijumf za Al Nassr za kojeg nastupa i Marcelo Brozović. Brozović je odradio punu minutažu, igru je napustio tek u samoj završnici drugog produžetka kao taktička zamjena da bi se dobilo na vremenu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je to prvi put da se Al Nassr našao u finalu ovog natjecanja dok je njegov protivnik već dva puta osvajao trofej pobjednika.

I ovdje je Al Hilal poveo, u 51. minuti Michael je zabio te zabrinuo Al Nassr, međutim Cristiano Ronaldo nije se složio s porazom.

U 74. minuti, s igračem manje nakon isključenja Al Amrija tri minute ranije, sijevnula je kontra Al Nassra, Al Ghannam je ubacio na peterac za Ronalda koji rutinski zabija.

Susret je otišao u produžetke gdje u 98. minuti Ronaldo pogađa za preokret, nakon pokušaja izvana lopta pogađa vratnicu, ali odbija se do Ronalda koji glavom u padu zabija.

Al Nassr je izdržao i s igračem manje stigao do pobjede i trofeja. Brozović je uz Ronalda bio najbolji pojedinac kod Al Nassra.

Arapski klupski kup prvaka, finale:
Al Hilal - Al Nassr 1:2 (1:1)

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!