Ostali sportovi

Joshua nije oduševio, ali je ipak uspavao Roberta Heleniusa

Branimir Korać • nedjelja, 13.08.2023.
Joshua nije oduševio, ali je ipak uspavao Roberta Heleniusa
Foto: EPA

Anthony Joshua upisao je pobjedu u meču koji nije bio prvotno zamišljen, protivnik mu je trebao biti Dillian Whyte, ali on je pao na dopinškom testiranju i uskočio je Robert Helenius...

Nakon što je objavljeno kako će se Anthony Joshua boriti protiv Roberta Heleniusa koji je odradio borbu samo tjedan dana ranije, očekivanja su bila uglavnom kako će to biti šetnja za Joshuu i da će Helenius ekspresno pasti.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iskusni Šveđanin je i prije reda otpisan, prozvan je topovskim mesom i nitko mu nije vjerovao. Međutim odlično se držao, Joshua je bo (pre)oprezan i dobivao je runde, ali ne dojmljivo.

Već tamo u trećoj rundi čulo se sve glasnije negodovanje s tribina, AJ je napravio vrlo malo i bacao je vrlo rijetko opasne udarce.

No, kako je vrijeme odmicalo, tako je Heleniusu polako kopnila snaga, a s njom i koncentracija. U sedmoj rundi Joshua je vrhunski napao, otvorio glavu Heleniusa, pogodio u bradu i poslao Šveđanina na spavanje.

Bio je to jedan od rijetkih trenutaka ove večeri u kojem je Joshua pokazao zašto ga smatraju jednim od najopakijih boksača današnjice. Helenius je pokazao hrabrost, pošteno se borio. Da se u kampu pripremao isključivo za ovu borbu, imao bi Joshua puno više problema.

Ovako, Helenius može biti zadovoljan što je došao do sedme runde. Joshua može biti zadovoljan pobjedom, ali izvedba do tog nokauta ostaje upitna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!