Košarka

Gasol na ulasku u Kuću slavnih posvetio govor Kukoču: Inspirirao je toliko mnogo europskih igrača'

Krešimir Milić • nedjelja, 13.08.2023.
Gasol na ulasku u Kuću slavnih posvetio govor Kukoču: Inspirirao je toliko mnogo europskih igrača'
Foto: EPA

Legendarnog španjolskog košarkaša u Kuću slavnih je uveo Toni Kukoč. Tijekom govora Španjolac je biranim riječima govorio o hrvatskom košarkašu…

Legendarni španjolski košarkaš Pau Gasol uvršten je sinoć u Košarkašku kuću slavnih. Tamo ga je uveo Toni Kukoč, koji je primljen tu prije dvije godine, a baš on je Gasolu bio najveći idol i uzor u djetinjstvu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dio svog govora na ceremoniji ulaska u Kuću slavnih španjolski košarkaš posvetio je Kukoču.

"Da ste mi rekli kad sam bio mlad i kad sam odrastao u malom gradu Llobregatu da ću jednog dana ne samo upoznati Tonija Kukoča, nego da će me on uvoditi u Kuću slavnih, ne bih vam vjerovao. Ali evo nas, Toni. Toni je bio sjajan igrač. Inspirirao je toliko mnogo europskih igrača", rekao je.

Obratio se i direktno Kukoču.

"Bio si mi uzor i nadahnuo si me da slijedim tvoj put."

Više puta tijekom karijere Gasol je isticao da mu je Kukoč bio idol u djetinjstvu. Jednom prilikom je otkrio kako mu se sviđao gotovo jednako kao i Michael Jordan.

"Kao dijete sam gledao NBA ligu i bio sam oduševljen Chicagom. Kao i svima, Jordan je bio apsolutna zvijezda, no gotovo jednako mi se sviđao Kukoč. Gledao sam ga i htio igrati baš kao i on. Da, mogu ga nazvati možda i najvećim svojim idolom u djetinjstvu", rekao je jednom prilikom.

Tijekom karijere osvojio je brojne trofeje među kojima su dva NBA prstena s LA Lakersima i titula prvaka svijeta sa španjolskom reprezentacijom.

Foto: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!