Nogomet

Diego Costa ima novi klub, vraća se u Brazil

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 13.08.2023.
Diego Costa ima novi klub, vraća se u Brazil
Foto: Pixsell

Stiže kao slobodan igrač nakon što je u lipnju napustio Wolvese. Potpisat će četveromjesečni ugovor s klubom koji dominira brazilskom ligom s 14 pobjeda u 18 utakmica…

Bivši napadač Chelsea i Atletico Madrida Diego Costa potpisao je za vodeći klub brazilskog prvenstva Botafogo, priopćio je brazilski klub u subotu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Costa (34) je bio slobodan igrač nakon što je u lipnju napustio engleskog prvoligaša Wolverhampton Wandererse i potpisat će četveromjesečni ugovor s Botafogom, koji dominira brazilskom ligom s 14 pobjeda u 18 utakmica.

Botafogo se također bori za svoj drugi naslov Copa Sudamericana jer u četvrtfinalu igraju protiv argentinskog Defensa y Justicia.

"Jako sam sretan što sam izabran da budem dio obitelji. Hvala i vidimo se uskoro", objavio je bivši španjolski reprezentativac na društvenim mrežama.

Costa je u Chelseaju između 2014. i 2017., zabio 59 golova u svim natjecanjima i odveo je londonski klub do dva naslova Premier lige nakon što je potpisao ugovor vrijedan 32 milijuna funti.

Završio je kao najbolji strijelac kluba u sve tri sezone prije nego što se sukobio s tadašnjim trenerom Antoniom Conteom i raskida ugovora s londonskim klubom. Tada se vratio u Atletico Madrid u kojem je igrao i od 2010. do 2014.. U madridskom je klubu ostao do 2021. kada je prešao u Wolverhampton, a u svoja dva razdoblja u Atleticu zabio je 83 puta, osvojivši dva naslova LaLige i Europsku ligu.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!