Nogomet

Hajduk bez Leke na klupi protiv Slaven Belupa na punom Poljudu

Krešimir Milić • nedjelja, 13.08.2023.
Hajduk bez Leke na klupi protiv Slaven Belupa na punom Poljudu
Foto: Miroslav Lelas/HINA

Treneru Hajduka kreće suspenzija od pet utakmica, a Bijeli idu svakako po nastavak pozitivnog niza. Nakon spektakla s tribina u četvrtak sličan bi se mogao ponoviti i večeras u Splitu, a na terenu pasti i više golova…

Disciplinska komisija još jednom je potvrdila i nakon žalbe da će Ivan Leko pauzirati pet utakmica od vođenja Hajduka u SuperSport HNL-u. Trenersku palicu preuzet će njegov pomoćnik Adnan Čustović koji će i dalje biti navođen od strane glavnog trenera s kojim Hajduk ove sezone ne zna za poraz i djeluje za koju razinu iznad onog što smo gledali prošle sezone.

Igraj na Hajduk - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva utakmica bez Leke bit će večerašnje gostovanje Slaven Belupa u 4. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu. Prošlog četvrtka Bijeli su odigrali dobru utakmicu protiv PAOK-a, ali lopta nije htjela u gol. Zato se danas očekuje bolja realizacija.

Ono što se isto očekuje je sjajna atmosfera kao i u četvrtak. Hajduk je naime rasprodao gotovo cijeli stadion za utakmicu protiv Slaven Belupa. Kroz brojke rečeno preko 30 tisuća ljudi je osiguralo svoje mjesto na stadionu, dosad je prodano gotovo 18 tisuća pretplata i Hajduk ima preko 92 tisuće članova.

Nijedan klub u Hrvatskoj se ne može pohvaliti takvim brojevima, a sad to više nije ni fenomen već postaje tradicija. Za današnju utakmicu objavili su iz Hajduka ostalo je tek nešto ulaznica za zapadnu tribinu koje su u slobodnoj prodaji.

Hajduk je trenutno stopostotan u prvenstvu s pobjedama protiv Dinama i Rijeke, a utakmicu 3. kola nisu igrali s obzirom da je Osijek tražio odgodu zbog nastupa u Konferencijskoj ligi.

Slaven Belupo odigrao je sve tri utakmice na startu sezone. U prvom susretu momčad trener Ricarda Moniza doživjela je težak poraz na gostovanju u Osijeku, zatim su remizirali na gostovanju u Varaždinu te su u posljednjoj utakmici svladali Rudeš. Hajduk i Slaven Belupo posljednji put su odmjerili snage u svibnju ove godine, na kraju prošle sezone, a Bijeli su tada u Koprivnici slavili s minimalnih 1:0.

Što su rekli?

Adnan Čustović, pomoćni trener Hajduka: "Bile su male promjene, imaju novog trenera. Sistem se isto malo promijenio, sa strane trenera Zekića koji je igrao u obrani s pet igrača, ovdje je obrana s četiri. Tu su Hoxha i Crnac, opasni su u tranzicijama. Vidjet ćemo sutra."

Ricardo Moniz, trener Slaven Belupa: "Gledao sam utakmicu Hajduka i PAOK-a s obzirom na to da igramo u Splitu u sutra. Vidjet ćemo hoće li se uspjeti oporaviti u dva dana. Mislim da će to više biti pitanje mentalnog stanja. Kao profesionalci, vjerujem da mogu igrati tri utakmice tjedno. Svjesni smo da imaju veliku širinu i alternativu za igrače koji su igrali. Naučio sam iz ove tri utakmice da uvijek moramo biti spremni na sve jer klubovi u Hrvatskoj imaju mogućnosti promjene i igrača i načina igre i sustava."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stadion Poljud, Split, 21:05 sati

Sudac: Zdenko Lovrić

Nedostaju

Hajduk Dajaku (ozljeda)

Slaven Belupo: Marina, Agbekpornu, Međimorec (upitni zbog ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Hajduk i Slaven Belupo posljednji put su odmjerili snage u svibnju ove godine, na kraju prošle sezone, a Bijeli su tada u Koprivnici slavili s minimalnih 1:0.

Prognoza

Hajduk je ovdje izraziti favorit i sve osim visoke pobjede bilo bi iznenađenje.

FOTO - HINA, Miroslav LELAS

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!