Rukomet

U-19: Sjajna Hrvatska nakon velike drame do bronce na Svjetskom prvenstvu!

Petar Jenjić • nedjelja, 13.08.2023.
U-19: Sjajna Hrvatska nakon velike drame do bronce na Svjetskom prvenstvu!

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Nakon velike drame u utakmici za treće mjesto svladali su vršnjake iz Egipta nakon produžetaka...

Kakva drama u Varaždinu! Hrvatski rukometaši do 19 godina stigli su do bronce na Svjetskom prvenstvu nakon što su u velikoj drami stigli do pobjede protiv vršnjaka iz Egipta.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to jako zanimljiva utakmica u kojoj je domaćin vodio veći dio utakmice, ali je na koncu dvoboj otišao u produžetke. Ipak, u dodatnom vremenu Hrvatska je pokazala kvalitetu više i slavila s 39:37.

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu i povela s 3:0 te prednost čuvala bez većih problema. Uslijedio je još bolji period pa je vodila sa šest razlike u više navrata, ali Egipćani su ustrajali i borbeno se vraćali.

Odličan prvi dio poluvremena nije pratio drugi dio pa su hrvatski protivnici smanjili zaostatak na samo minus jedan nakon 30 minuta igre. Efikasno poluvrijeme završilo je 18:17.

Gosti su u nastavku stigli i do potpunog preokreta, a u 39. minuti imali su i dva pogotka viška (23:21). Egal se nastavio i dalje, a sve do zadnjih 13-14 minuta Tin Herceg imao je svega tri obrane, a onda je u svega nekoliko minuta skinuo tri lopte, od čega jedan sedmerac.

Na vezane obrane stigli su i važni pogoci, a Hrvatska se vratila na dva gola viška deset minuta prije kraja. Došao je Egipat nakon toga opet do poravnanja. Hrvatska je imala pogodak prednosti na ulasku u zadnjih pet minuta, Herceg je nastavio braniti, no napadi se nisu koristili.

Dugo je na semaforu stajalo 30:29 za Hrvatsku, a 40 sekundi prije kraja Egipat je poravnao. Do kraja se rezultat nije promijenio i išlo se u produžetke u kojima je domaćin ovog natjecanja dominirao. Nakon tri minute stigli su do tri gola viška, a u drugom produžetku i do pet golova viška.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Petar Krupić sa sedam golova, dok su po šest golova dodali Vito Glivetić i Aleksandar Čaprić, a Tin Herceg obranio je 12 lopti.

Egipćane je predvodio Mohamed Khallaf s osam pogodaka.

Hrvatska je ranije kroz povijest četiri puta osvajala medalje u ovom uzrastu na Svjetskim prvenstvima. Jednom je bila zlatna, dva puta srebrna, a jednom brončana. Posljednji put prije ovog turnira za medalju je igrala prije šest godina.

Svjetsko prvenstvo U-19, za 3. mjesto:
Hrvatska - Egipat 39:37

FOTO: IHF / HRS / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!