SuperSport HNL, 4. kolo, 13.08.2023, 21:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Igor Pajač, Ivan Mihalj, Nikola Kečkiš; 4. sudac: Goran Pečarić
Hajduk
Hajduk
Marko Livaja 54', 64'
Leon Dajaku 89'
3:0(0:0) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Livaja pronašao ključ Markovićevih vrata i donio Hajduku protiv Slaven Belupa novo slavlje

Krešimir Milić • nedjelja, 13.08.2023.
Livaja pronašao ključ Markovićevih vrata i donio Hajduku protiv Slaven Belupa novo slavlje
Foto: FaH

Još jednom je napadač majstorijama oduševio publiku i odveo Bijele do nova tri boda. Vratar Slaven Belupa uspio je u prvom dijelu obraniti jedanaesterac Livaji, a držao je nulu i na početku drugog dijela dok ponajbolji igrač SuperSport HNL-a nije probio posljednji bedem obrane gostiju i zabio dva gola…

Nastavio se stopostotan niz Hajduka u SuperSport HNL-u i nakon gostovanja Slaven Belupa na ispunjenom Poljudu. Farmaceuti su došli u goste Splićanima u sklopu 4. kola SuperSport HNL-a, a Hajduk je upisao pobjedu u ovom susretu od 3:0. Još jednom u redovima Bijelih prvo ime je bio Marko Livaja, a u strijelce se upisao i Leon Dajaku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvu od pet utakmica odigrao je Hajduk bez Ivana Leke na klupi čija suspenzija je potvrđena proteklog tjedna, te prva koju je vodio njegov pomoćnik Adnan Čustović. Očekivale su se promjene u sastavu prije utakmice nakon intenzivnog prvog susreta protiv PAOK-a u 3. pretkolu Konferencijske lige koji je završio rezultatom 0:0. Bijele čeka još jedna utakmica za prolaz pa je Leko odlučio promijeniti četiri igrača u odnosu na utakmicu s PAOK-om.

Na klupi su ostali Moufi, Ferro, Odjidja-Ofoe i Sahiti, a na desnog beka se vratio Sigur dok je stopersku poziciju pokrio Diallo, u vezni red su ušli Kalik i Benrahou dok je Dolček zauzeo poziciju na desnom krilu koji se danas istaknuo zalaganjem i kao jedan od opasnijih igrača Hajduka na terenu.

Još jednom je Hajduk ove sezone imao veliku podršku s tribina. Nakon što su ispunili tribine protiv PAOK-a u europskoj utakmici isto su ponovili u ovoj 4. kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa. U takvoj atmosferi Farmaceuti su imali prvi pokušaj, a pokazat će se i jedini u prvom poluvremenu, već u četvrtoj minuti kad je Ortiz pogodio vanjski dio mreže.

Nakon toga su krenuli naleti Hajduka, ali ponovno je nedostajalo sreće. Zabio je Livaja u 14. minuti, sudac je već pokazao na centar, 1:0 je pisalo na semaforu, ali javila se VAR soba. Predložili su sucu Zdenku Lovriću da pregleda snimku duela Livaje i Boseca koji je prethodio golu, a onda se odlučio poništiti zgoditak zbog Livajinog povlačenja za dres braniča Farmaceuta.

Mogli su Bijeli u vodstvo u 38. minuti nakon što je Benrahou izborio jedanaesterac minutu ranije. Zaustavio je Račić njegov udarac rukom u kaznenom prostoru, a Lovrić je odmah pokazao na bijelu točku. No dogodilo se onda nešto što je rijetkost, Livaja nije zabio iz jedanaesterca. Pokušao je standardnom varkom prevariti vratara Slaven Belupa, ali Marković je pogodio stranu i obranio.

Tri minute kasnije Livaja je kreirao sjajnu priliku za Dolčeka u kaznenom prostora, a njegov udarac iskosa zaustavio je Marković.

Nekoliko propuštenih prilika i rezultat iz prvog dijela nagnalo je klupu Hajduka da već nakon odmora reagira s izmjenama kad su tri igrača zamijenjena. Kalik, Krovinović i Mlakar ostali su na klupi, a umjesto njih u igru su ušli Moufi, Odjidja-Ofoe i Sahiti. Izmjenu na poluvremenu napravio je i Ricardo Moniz koji je na klupi ostavio Hlevnjaka, a u igru je ušao Casini.

Izašao je Hajduk još agresivnije na početku drugog dijela, a razbranio se i Marković koji je bio jedina prepreka koju Bijeli nisu mogli zaobići sve do 54. minute. Pritisnuli su Slaven Belupo na njihovoj polovici, slagali prilike jednu za drugom, a skidao je Marković sve do akcije u kojoj je Melnjak proigrao Livaju koji se oslobodio čuvara, utrčao u kazneni prostor i pogodio iza leđa vratara Slaven Belupa za 1:0.

Opasno je visio i drugi gol u 57. minuti kad je Benrahou primio dodavanje Dolčeka na rubu kaznenog prostora, a onda šutirao visoko preko vrata. Obrana gostiju bila je sve poroznija, a iskoristio je to još jednom Livaja u 64. minuti.

Sigur je poslao fantastičnu dijagonalu na lijevu stranu za napadača Hajduka koji je prevario Račića, a onda i udarcem Markovića te zabio u suprotni kut za 2:0.

Veliku priliku za smanjiti vodstvo Hajduka imali su gosti u 70. minuti. Crnac je izbio sam pred Lučića, ali vratar Bijelih je bio siguran u situaciji jedan na jedan.

Blizu trećeg gola bio je Livaja u 86. minuti kad je primio loptu na lijevoj strani peterca i šutirao, ali lopta se od bloka odbila u korner. Minutu kasnije odvio se i važan trenutak za Bijele. Posljednji nastup za Hajduk od ozljede Josip Elez imao je krajem desetog mjeseca, a danas je upisao prvi nastup nakon duge pauze.

Nedugo nakon toga Hajduk je povisio na 3:0. Zabio je Dajaku u 89. minuti na asistenciju Odjidje-Ofoea s ruba kaznenog prostora.

Potvrdio je tako Hajduk status favorita u ovom susretu te upisao treću pobjedu u tri odigrane utakmice dosad u SuperSport HNL-u. Hajduk je trenutno prvi na prvenstvenoj ljestvici s devet bodova i gol razlikom 6:1. Slaven Belupo je trenutno na sedmom mjestu s četiri boda.

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!