Sportnet

Rebić danas debitira u turskom prvenstvu, Bešiktaš želi startati pobjedom

Krešimir Milić • ponedjeljak, 14.08.2023.
Rebić danas debitira u turskom prvenstvu, Bešiktaš želi startati pobjedom
Foto: FaH

Prvo kolo turske Super lig odradit će gostovanje kod Karagumruka za koje neće trebati putovati daleko. Rebić je upisao već službeni debi, ali u Europi kad je ušao s klupe, a sad bi mogao i krenuti od prve minute…

Turski klubovi ovog ljeta rade na ozbiljnim transferima sa željom da budu ponovno kompetitivni na europskoj razini. Još prošlog ljeta poznata imena Lige petice su dolazila u Tursku, a ovog ljeta taj se trend nastavio.

Igraj na Karagümrük-Bešiktaš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije tu kao u Saudijskoj Arabiji, ali je utočište onima koji žele zaraditi bez da odlaze na Arapski poluotok. Jedan od onih koji su ovog ljeta promijenili klub u potrazi za minutažom i boljim tretmanom je Ante Rebić.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac otišao je iz Milana u Bešiktaš koji je ove sezone jedan od pretendenata na naslov prvaka.

Debitirao je već hrvatski nogometaš u europskoj utakmici kad je ušao s klupe, a danas se očekuje njegov debi u Super lig već od prve minute. S njim i Vincentom Aboubakarom ima Bešiktaš silovit napad s kojim bi danas mogli probiti obranu Karagumruka s kojim otvaraju u Istanbulu kao gosti prvenstvo.

Prošle sezone završio je Bešiktaš na trećem mjestu s deset bodova manje od Galatasaraya koji je bio prvak. Ove imaju nešto drugačije planove, a da bi to ostvarili spremaju još pojačanja iz Lige petice.

Što su rekli?

Senol Günes, trener Bešiktaša: "U nogometu je svaki susret i svaki protivnik važan. Svoj posao uvijek moramo shvatiti ozbiljno i marljivo raditi. Krenimo u novu sezonu pobjedom. Karagümrük je dobra momčad koja igra hrabar nogomet. Kao i mi, oni će htjeti dobro započeti sezonu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Atatürk Olimpiyat, Istanbul, 20 sati

Sudac: Erkan Özdamar

Nedostaju

Karagümrük Mizrakci, Tintis (pod upitnikom zbog ozljede)

Bešiktaš Kalafat, Sanuc (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednja dvoboja odigrali su istim rezultatom 1:1. Prvi put u prijateljskom susretu u prosincu i u prvenstvu krajem siječnja ove godine.

Prognoza

Rebić i Aboubakar djeluju kao dvojac koji će ove sezone silovito razbijati protivničke obrane, a danas već počinju s tim. Tako da sve osim pobjede Bešiktaša bilo bi ravno senzaciji.

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!