Nogomet

Novo pojačanje stiglo u redove prvaka: 'Tko je gledao prošlosezonsko finale nije ostao ravnodušan'

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 14.08.2023.
Novo pojačanje stiglo u redove prvaka: 'Tko je gledao prošlosezonsko finale nije ostao ravnodušan'

Futsal Dinamo predstavio je novo pojačanje u svojim redovima. Stigao je igrač koji je nosio dresove Naciolnala, Uspinjače Gimke i Vrgorca te njemačkog Weilimdorfa…

Nakon što je prošli tjedan doveo Mihovila Prgometa, Futsal Dinamo danas je objavio dolazak još jednog pojačanja, povremenog hrvatskog reprezentativca Nikolu Gudasića koji je posljednje dvije sezone igrao za njemački Weilimdorf. Prije odlaska u inozemstvo nosio je dresove Nacionala, Uspinjače Gimke i Vrgorca.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imao sam veliku želju otići u inozemstvo, iskusiti takav život. Ali evo, nakon dvije godine u Weilimdorfu, odlučio sam se na povratak u Hrvatsku kako bih što više napredovao. U Njemačkoj je možda malo falilo natjecateljskog ritma, ali jako sam zahvalan za iskustvo kojeg sam tamo prikupio. Iz ove perspektive mogu reći da ga ne bih mijenjao ni za što. Njemačka liga je tek u začetku. Siguran sam da će u narednim godinama njemački futsal rasti, no u ovom trenutku za mene je veći izazov povratak u 1.HMNL", rekao je Gudasić koji se priključio aktualnom prvaku Hrvatske.

Dinamo je Gudasića predstavio kroz niz objava na društvenim mrežama, a koje je objedinio u službenom videu predstavljanja.

"Mislim da nitko tko je gledao prošlosezonsko finale nije ostao ravnodušan, to je bila atmosfera u kojoj svaki profesionalac želi igrati i natjecati se. Uz ovakvu mislim da je sve moguće, pa tako i ostvariti veliki rezultat u Ligi prvaka."

Gudasić dobro poznaje nove suigrače.

"Prije nekakvih dva tjedna stigli smo do finala Sveučilišnog prvenstva, u Splitu je bila baš odlična atmosfera. S većinom igrača igrao sam u istoj momčadi, s nekima protiv, a to je, između ostalog, jedan od razloga zašto sam se odlučio priključiti Dinamu. Dečki su me stvarno odlično prihvatili, s puno njih sam i izvan terena odličan prijatelj, tako da mislim da mi neće biti problem aklimatizirati se ekipi."

Gudasić je do sada upisao i osam nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Dolaskom u Dinamo nada se izboriti za mjesto u momčadi koja lovi plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2024. održati u Uzbekistanu.

"Uvijek sam bio razmišljanja da reprezentativni dres treba zaslužiti svojim igrama. Mislim da zadnje dvije sezone možda nisam bio na tom nivou jer mi je falilo natjecateljskog ritma, ali nadam se da ću se u Dinamu kroz treninge i utakmice nametnuti izborniku i ponovno zaslužiti poziv u reprezentaciju."

Gudasić će svoj debi pred Dinamovom publikom imati 9. rujna u Domu sportova II kada u polufinalu Superkupa igraju finalisti prošlosezonskog prvenstva Dinamo i Olmissum.

"Volio bih da se ponovi slika iz finala, da imamo ispunjene tribine. Vidimo se u dvorani!", poručio je za kraj Guasić.

Iz Futsal Dinama su objavili kako će ulaznice za Superkup, kao i godišnje ulaznice kluba u prodaju biti puštene ovaj tjedan.

Foto: Futsal Dinamo

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!