Nogomet

Gorupić za Sportnet: 'Prošle sezone smo bili malo nezahvalni zbog petog mjesta'

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.08.2023.
Gorupić za Sportnet: 'Prošle sezone smo bili malo nezahvalni zbog petog mjesta'

Bliži se početak natjecanja u Trećoj NL Sjever, a Dinamo iz Domašinca u novu sezonu ulazi s malo drugačije startne pozicije nego prošle sezone. Tada je bio novo ime u ligi, a sada više nije nikakva nepoznanica...

Trener Dalibor Gorupić s igračima Dinama odrađuje završne pripreme za novu sezonu i zadovoljan je kako sve to izgleda. Radi se dobro i u kontinuitetu stoga će momčad u pravom izdanju dočekati početak sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ušli smo u završnu fazu priprema s obzirom da nam za tjedan dana počinje prvenstvo. Krenuli smo desetog srpnja, u završnom dijelu priprema odrađivat ćemo treninge kako bi što bolje dočekali početak sezone. U odnosu na prošlu sezonu u kojoj su nam pripreme bile dosta turbulentne, ove sezone izgledamo dobro, treniraju gotovo svi i trenutno izgledamo zadovoljavajuće."

Početak prošle sezone obilježili su dobri rezultati momčadi iz Domašinca koja je kao novo ime u ligi bila nepoznanica i iskoristila je taj početni zamah. Vrlo brzo je pokazala da vrijedi više nego što se najavljivalo.

"Ulazak u sezonu je bio iznenađujuć nakon turbulentnih priprema u kojima se sve i svašta izdogađalo. Nakon nekoliko kola proveli smo i dva-tri kola na vrhu, dosta dugo smo bili vrlo visoko i mislim da smo sve malo iznenadili. Bili smo novajlije u ligi i dugo smo živjeli na podcjenjivanju od strane protivnika, nisu nas ozbiljno shvatili."

Nakon tog odličnog starta, u drugom dijelu sezone ipak je bilo dosta teže. Tu se već vidjelo kako je riječ o ozbiljnom protivniku i svi su drugačije ulazili u te susrete.

"Stiglo je i proljeće i tu smo pokazali da smo neka konstanta i da rezultati iz prvog dijela sezone nisu bili slučajni. Tu nam je bilo i dosta teže igrati, imali smo rezultatski pad i morali smo malo promijeniti način igre. Nismo više mogli igrati na način koji nam je najviše odgovarao, a to je bilo na kontranapade, protivnici su se počeli drugačije postavljati, više su stajali u defenzivnom bloku gdje smo imali probleme i onda je sve to malo drugačije izgledalo."

Boit će zanimljivo vidjeti kako će Dinamo izgledati ove sezone, prijelazni rok dobro je odrađen.

"Otišli su Dražen Mlinarić i Filip Novak, dva igrača koja su prije dvije sezone na moje inzistiranje došli. Poprilično mi je žao da nismo nastavili istim putem, u miru smo se razišli, oni su iz privatnih razloga promijenili sredinu. Što se tiče novih igrača, mislim da smo odradili odličan prijelazni rok. Stigao je Neven Hlišć, po meni ponajbolji prošlosezonski igrač našeg konkurenta Rudara, zatim Marko Žulić, bivši junior Hajduka te dosadašnji igrač Poleta iz Svetog Martina, dva igrača koja nama daju potpuno drugačiju dimenziju. Sada imamo dodatnu kvalitetu u veznom redu i izgledamo dosta dobro zahvaljujući klasi koju su nam donijeli. Novi igrač je i Patrik Novak koji je stigao iz niželigaša Trnave Goričan, odlično se uklopio i iznenađujuće dobro funkcionira. Stigao je i vratar David Kanižaj iz Varteksa, a priključili smo još i neke juniore koji trebaju stasati."

Što se tiče samih ciljeva, nezahvalno je govoriti o njima. Trener Gorupić ne želi stavljati pritisak na leđa momčadi.

"Prošle sezone smo ušli s ciljem da ne ispadnemo iz lige, zatim se sve to izdogađalo na jesen pa smo svi bili malo tužni i razočarani što smo završili na petom mjestu. Želja mi je da prije svega nastavimo s dobrim igrama, da budemo stabilni i ne dovedemo se u neku tešku situaciju što se tiče plasmana i borbe za opstanak. S druge strane ne želim najavljivati neke velike stvari iako daj Bože da nam dobro krene. Mislim da smo svi skupa bili malo nezahvalni nakon jeseni gdje smo završili treći pa smo krajnji plasman gledali kao neki neuspjeh. Ista situacija bila je i sa županijskim Kupom, Domašinec nikada nije došao dalje od četvrtfinala, a prošle sezone igrali smo polufinale i to ispadanje se dosta dramatično protumačilo. Trebali smo malo više cijeniti što smo tu stigli. Zato ne bih puno toga najavljivao ove sezone."

Ono što krasi ovaj klub su i sve bolji uvjeti za rasa, uoči nove sezone obnovljene su i tribine koje su natkrivene i cijeli kompleks izgleda respektabilno.

"Ovaj naš mali kompleks pod nazivom Kokotov vez izgleda stvarno respektabilno. Nedavno sam komentirao s prijateljem, da sada netko dođe u Domašinec, a da nije ovdje bio 5-6 godina, mislim da ne bi vjerovao u što se sve to pretvorilo. Imamo dva sjajna terena, klub ima svoju vlastitu sportsku dvoranu, novouređene svlačionice, natkrivenu tribinu... Moram spomenuti upravu koja radi sjajan posao i stvarno je ugodno biti dio toga. Trebamo i svi zajedno to opravdati nekim dobrim rezultatima, puno toga je pred nama."

Zanimljiva sezona je pred Dinamom, a otvorit će je 19. kolovoza u gostima kod Podravine u Ludbregu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!