Tenis

Vedran Martić prijavio sastav za turnir u Splitu, Dino Prižmić prvi put nominiran

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 14.08.2023.
Vedran Martić prijavio sastav za turnir u Splitu, Dino Prižmić prvi put nominiran
Foto: FaH

Izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić nominirao je hrvatski sastav za predstojeći turnir Davis Cupa u Splitu. Iz skupine, u kojoj se nalaze još: SAD, Finska i Nizozemska, na završni će turnir otići dvije najbolje ekipe...

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u ponedjeljak je prijavio sastav za predstojeći turnir prvog kruga završnice Davis Cupa, koji će se u dvorani Gripe održati od 12. do 17. rujna.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U postavi dvostrukog osvajača ovog natjecanja su Borna Ćorić (16. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (114.), Dino Prižmić (175.), Ivan Dodig (6. na ATP listi igrača parova) i Mate Pavić (21.).

Ovo je prvi put da je Dino Prižmić nominiran u hrvatski sastav, nakon što je početkom godine u Rijeci bio u ekipi, ali ne i službeno kao prijavljeni igrač.

Povjerenje izbornika Martića dobio je nakon nekoliko odličnih rezultata, kao što su plasman u četvrtfinale ATP turnira u Umagu u srpnju, osvajanje naslova na ATP Challengeru u Banjoj Luci prošlog tjedna, te osvajanja juniorskog French Opena u pariškom Roland Garrosu početkom lipnja.

Ovo ne mora biti i konačni sastav reprezentacije, jer izbornici imaju mogućnost prije početka natjecanja promijeniti najviše trojicu igrača. Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Malagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije.

Osim Hrvatske, sudionici su SAD, Nizozemska i Finska, a njihovi će izbornici također prijaviti sastave tijekom ponedjeljka. Hrvatska će prvi susret u skupini odigrati protiv SAD-a 13. rujna, drugi protiv Finske 15. rujna, te treći protiv Nizozemske 17. rujna.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!