Tenis

Hrvatski protivnici u Davis Cupu objavili popis igrača

Petar Jenjić • ponedjeljak, 14.08.2023.
Hrvatski protivnici u Davis Cupu objavili popis igrača
Foto: EPA

Izbornici Nizozemske, SAD-a i Finske nominirali su igrače koji bi trebali nastupiti u skupini Davis Cupa protiv Hrvatske na Gripama. Tu se izdvajaju Wesley Koolhof kao najbolji igrač parova na svijetu i deseti tenisač svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, Frances Tiafoe...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija igrat će protiv Nizozemske, SAD-a i Finske u skupini kojoj je domaćin Split. Izbornici ostalih reprezentacija također su nominirali igrače za nastup.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemci će u svom kadru imati Botica van de Zandschulpa i Gijsa Browuera, dok će u parovima igrati najbolji u toj konkurenciji Wesley Koolhof, s Matwerom Middelkoopom, trenutno 36. na toj istoj ljestvici parova.

Finska će u kadru imati petoricu igrača, a najznačanije ime svakako je Emil Ruusuvuori. Uz njega tu su još: Otto Virtanen, Patrick Kaukovalta, Harri Heliovaara i Patrik Niklas-Salminen.

Jako dobar sastav, u skladu s očekivanjima, imat će i Amerikanci predvođeni desetim tenisačem svijeta Francesom Tiafoeom. U kadru su još: Tommy Paul, Mackenzie McDonald, Austin Krajicek i Rajeev Ram.

Turnir na Gripama igra se od 12. do 17. rujna.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!