Košarka

Hrvatski košarkaši igraju dobro u Istanbulu, traži se potvrda toga i protiv Nizozemske

Branimir Korać • srijeda, 16.08.2023.
Hrvatski košarkaši igraju dobro u Istanbulu, traži se potvrda toga i protiv Nizozemske
Foto: Marin Sušić

U posljednjem susretu u skupini pretkvalifikacija za Olimpijske igre, hrvatska košarkaška reprezentacija igra protiv Nizozemske. Ovdje se traži potvrda prvog mjesta uoči nokaut faze...

Izabranici Josipa Sesara dobro odrađuju ovo ljeto. Nakon uspješno odrađenog posla u pretkvalifikacijama za Europsko prvenstvo u društvu reprezentacija s na europskog poretka, Hrvatska jednako dobro gura i na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijke igre.

Igraj na Hrvatska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči turnira priključili su se Mario Hezonja, Jaleen Smith, Dario Šarić i Ivica Zubac, a upravo na njihovim leđima Hrvatska odrađuje posao u Istanbulu.

U svakoj minuti na parketu osjeti se njihova kvaliteta, ali ono što je najvažnije, osjeti se koliko su motivirani i koliko se stavljaju u službu momčadi. I njima je više nego dosta silnih razočaranja koja je Hrvatska imala u novijoj povijesti te žele napraviti nešto veliko.

Odlazak na Olimpijke igre može se staviti u tu kategoriju. Nije jednostavno proći uopće ovaj prvi pretkvalifikacijski turnir, nakon njega slijedi još jedan filter na kojem će biti još teži protivnici.

Već ovdje, ako ne bude nekih šokova, Hrvatska će imati ozbiljan ispit u finalu turnira. Ako sve bude išlo prema planu u finalu bi se trebali sastati Hrvatska i domaćin Turska.

Danas Hrvatska ide po potvrdu prvog mjesta u skupini i osiguravanje polufinala protiv Ukrajine koja je svakako bolji izbor od Turske. Nizozemsku treba shvatiti ozbiljno, kao što je to bio slučaj sa Švedskom i Belgijom, te onda ne bi trebalo biti problema.

Što su rekli

Josip Sesar, izbornik Hrvatske: "Gledali smo nizozemske utakmice, to je mlada momčad koja jako puno trči, imaju dva jako dobra playmakera i pick and roll igru. Nemaju šutere na visokim pozicijama kao što to ima Švedska, tu će nam u match-upu biti nešto lakše braniti, međutim mi imamo svoj put. Imamo i stvari koje želimo još popraviti i biti bolji iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu."

Mjesto, vrijeme

Istanbul, Sinan Erdem Arena, 16:00

Nedostaju

Hrvatska: Kapusta (pod upitnikom)

Nizozemska: -

Prošli međusobni dvoboj

Hrvatska je protiv Nizozemske posljednji put igrala prije dvije godine u kvalifikacijama za Eurobasket, u Istanbulu je poražena 65:57 u susretu bez ikakvog značaja. Željko Šakić sa 17 poena i deset skokova predvodio je Hrvatsku.

Prognoza

Dvije +30 pobjede i vrlo dobar dojam nakon prva dva kola. Hrvatska želi nastaviti u tom ritmu i Nizozemska tu nema previše šanse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!