Nogomet

Messi transformirao Inter Miami u pobjedničku momčad, izboreno finale Liga kupa

Branimir Korać, HINA • srijeda, 16.08.2023.
Messi transformirao Inter Miami u pobjedničku momčad, izboreno finale Liga kupa
Foto: EPA

Poznati su finalisti Concacaf Liga kupa, a u njemu će se sastati zahuktali Inter Miami koji briljira od dolaska Lea Messija, te Nashville...

Inter Miami za koji igra Lionel Messi se plasirao u finale Liga kupa pobjedom 4:1 protiv Philadelphia Uniona u utorak u Chesteru u Pennsylvaniji, a argentinska nogometna zvijezda zabio je gol u svom šestom nastupu za američki klub.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Inter Miami je rano poveo, već u trećoj minuti susreta gol je zabio Josef Martinez, a onda je Messi u 20 minuti zabio za 2:0. Još jedan bivši igrač Barcelone, Jordi Alba, je u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena povećao na 3:0. Philly je smanjio zaostatak u 73. minuti preko Alejandra Bedoye, ali David Ruiz je zaključio rezultat i pobjedu Intera pogotkom u 84. minuti.

Messiju je ovo već deveti pogodak za svoju novu momčad nakon dolaska iz PSG-a.

Finalom je Miami izborio i prvi nastup u Concacaf Cupu, ligi prvaka momčadi Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba.

Igrači kluba s Floride čiji je vlasnik David Beckham, i koji su započeli Liga kup tako što su bili zadnji u Istočnoj konferenciji i najgora momčad u američkom D1, imaju šest uzastopnih pobjeda od dolaska 36-godišnjeg Messija. Suparnik u finalu bit će im Nashville koji je u drugom polufinalu na domaćem terenu svladao meksički Monterrey sa 2:0.

FOTO - EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!