Tenis

Gauff se pridružila Swiatek i Muchovoj u polufinalu Cincinnatija

HINA, Krešimir Milić • petak, 18.08.2023.
Gauff se pridružila Swiatek i Muchovoj u polufinalu Cincinnatija
Foto: EPA

Amerikanka će igrati u polufinalu protiv najbolje tenisačice svijeta. Muchova čeka bolju iz dvoboja Jabeur i Sabalenke…

Najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek probila se u polufinale WTA 1000 turnira tenisačica u Cincinnatiju, a isto je na istom mjestu učinio i njen sunarodnjak Hubert Hurkacz na turniru ATP Masters 1000 serije.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Swiatek je sa 7:6, 6:1 bila bolja od aktualne wimbledonske pobjednice Čehinje Markete Vondroušove, desete na svijetu. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Swiatek u dva seta. Poljakinja je čekala bolju iz dvoboja Amerikanke Coco Gauff i Talijanke Jasmine Paolini, a to će biti sedma tenisačica svijeta.

Gauff je slavila protiv Paolini, 43. na WTA ljestivici, u sat i 13 minuta igre sa 6:3, 6:2 te osigurala polufinale protiv Swiatek. U polufinalu je i Čehinja Karolina Muchova, 17. na WTA ljestvici.

Ona je odigrala samo tri gema u meču protiv sunarodnjakinje Marie Bouzkove, 35. na svijetu. Bouzkova je predala meč zbog ozljede desnog bedrenog mišića pri vodstvu Muchove 3:0 u prvom setu.

Muchova će se za finale boriti protiv pobjednice dvoboja Tunižanke Ons Jabeur, 5. na WTA ljestvici, i Bjeloruskinje Arine Sabalenke druge tenisačice svijeta.

WTA Cincinnati, četvrtfinale:
Iga Swiatek – Marketa Vondroušova 7:6, 6:1
Karlina Muchova – Maria Bouzkova 3:0, predaja
Coco Gauff – Jasmine Paolini 6:3, 6:2

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!