Nogomet

Samo za najhrabrije: Modri moraju izvući ono najbolje iz sebe u paklu Atene

Mihaela Bradovski • subota, 19.08.2023.
Samo za najhrabrije: Modri moraju izvući ono najbolje iz sebe u paklu Atene
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski prvak Dinamo danas igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Nakon što je na Maksimiru poražen od AEK-a s 2:1, u Ateni će tražiti pobjedu za prolazak u play-off...

Dva potpuno različita lica Dinama vidjeli smo na Maksimiru protiv AEK-a, Modri su izgledali vrlo dobro u prvom poluvremenu u kojem su i nadigrali grčkog prvaka, morali su imati i veću prednost od tih 1:0 na odmoru, ali nastavak susreta sve se okrenulo.

Igraj na AEK - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Imao je Dinamo prilika i u drugom poluvremenu, dvije vrlo dobre situacije imao je Emreli, ali AEK je postigao dva pogotka i u završnici imao još barem 3-4 situacije u kojima su Dominik Livaković i dobre vile čuvali Dinamovu mrežu.

I Igor Bišćan nakon susreta je priznao kako nije bilo jednostavno gledati završnicu dvoboja u kojoj AEK niže prilike, a Livaković je kao na streljani. AEK je u drugo poluvrijeme izašao puno agresivnije, odgurao je Dinamo na njegovu polovicu i imao potpunu kontrolu. Dinamovi igrači stajali su predaleko od protivnika i doslovno su radili ono što je AEK radio u prvom poluvremenu, ponovili su istu pogrešku.

Završilo je 2:1 za AEK, a kako je izgledalo, moglo je biti puno ružnije za Dinamo. Livaković ga je održao na životu i s kakvim takvim otvorenim rezultatom uoči uzvrata, Neće biti jednostavno, nije lako slaviti u Ateni, ali Dinamo ima kvalitetu za parirati AEK-u.

Bit će vrlo bitno, možda i ključno, izdržati pritisak s tribina koji će definitivno biti ogroman. Sve ono što se događalo uoči neodigrane prošle utakmice u Ateni, kao i ono što je uslijedilo nakon toga, potpalilo je vatru kod ionako vatrenih navijača AEK.a i svi ističu kako Dinamo očekuje neprijateljski doček.

U takvoj atmosferi nije lako igrati, potrebni su jak karakter, čista glava i hladnoća koju nemaju svi. Posebno teško bit će onim mlađim igračima koji nisu nešto slično još osjetili, ali sve to, kako kaže i Dominik Livaković, može biti uteg i domaćinu ispred kojeg su stavljena ogromna očekivanja i svi ga već vide na megdanu Antwerpenu u play-offu Lige prvaka.

Što su rekli

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Prošla utakmica je gotova i bit će ovo drugačija utakmica, protivnik igra dobar nogomet. Pokušat ćemo igrati svoju igru i zadržati prednost koju smo tamo ostvarili. Što se tiče publike, svi smo uzbuđeni što imamo podršku naših navijača. Oni su vrlo važni za našu momčad. Sigurno će naši igrači osjetiti ljubav koja im se uvijek prenosi na našem stadionu i mi ćemo na terenu dati sve od sebe da prođemo dalje."

Igor Bišćan, trener Dinama: "Znamo da nas čeka jako velik izazov, igra nam samo pobjeda, ali imamo vjeru u sebe. Dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu i prolaz u play-off. Znamo da će biti pakleno, ali idemo probati slaviti u tom vulkanu. Prva utakmica imala je dva različita poluvremena, AEK-u je pripalo dugo u kojem je bio čvršći i to je na kraju izgledalo kako je izgledalo. Tvrdi su, iskusni i agresivni, nemaju u svojoj igri puno praznog hoda, morat ćemo stvarno biti na vrlo visokom nivou."

Mjesto, vrijeme, sudac

Atena, OPAP Arena, 20:45

Sudac: Espen Eskas (Norveška)

Nedostaju

AEK: -

Dinamo: -

Prošli međusobni dvoboj

Kao što smo već rekli, bio je to dvoboj s dva lica, Dinamu je pripalo prvo, a drugo poluvrijeme pripalo je AEK-u. Na kraju su Grci došli do prednosti 2:1 golovima Zubera i Galanopoulosa dok je za Dinamo krasno pogodio iz slobodnog udarca Marko Bulat.

Prognoza

Bit će tvrdo i teško, a nadamo se uspješno za hrvatskog prvaka. Koncentracija, hladna glava i najbolja utakmica sezone bit će potrebni za prolaz dalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!