Ostali sportovi

Crouser obranio titulu svjetskog prvaka, Mihaljević završio sedmi u bacanju kugle

HINA, Krešimir Milić • subota, 19.08.2023.
Crouser obranio titulu svjetskog prvaka, Mihaljević završio sedmi u bacanju kugle
Foto: EPA

Crouser je potvrdio svoju dominaciju u ovoj disciplini. Najbolji hrvatski atletičar i aktualni europski prvak u ovoj disciplini Filip Mihaljević zauzeo sedmo mjesto...

Amerikanac Ryan Crouser obranio je naslov svjetskog prvaka u bacanju kugle na SP u Budimpešti, dok je najbolji hrvatski atletičar i aktualni europski prvak u ovoj disciplini Filip Mihaljević zauzeo sedmo mjesto.

Crouser je potvrdio svoju dominaciju u ovoj disciplini, olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder uvjerljivo je slavio s novim rekordom svjetskih prvenstava koji sada iznosi 23.51 metara što je samo pet centimetara manje od njegovo svjetskog rekorda. On je prvi ušao u krug za bacanje, odmah zasjeo na prvo mjesto koje više nitko nije mogao ugroziti, a najbolji je hitac izveo u posljednjoj seriji kada je već znao kako je obranio naslov.

Iznenađujuće srebro osvojio je Talijan Leonardo Fabbri s novim osobnim rekordom od 22.34 metra, dok je do bronce stigao američki veteran Joe Kovacs sa 22.12 metara. Za Kovacsa je ovo peta medalja sa svjetskih prvenstava, nakon zlata 2015. i 2019. te srebara 2017. i 2022.

Mihaljević je u prve dvije serije ostvario isti rezultat od 20.32 metara i s tim je zauzimao deveto mjesto, prvo ispod crte s obzirom da u posljednje tri serije ide osam najboljih. No, srećom hrvatski je rekorder ždrijebom dobio priliku bacati kao posljednji, 12. u trećoj seriji i znao je da mora baciti dalje od 20.78 metara koliko je imao u tom trenutku osmi Srbin Armin Sinančević. Mihaljević je u toj trećoj seriji bacio 20.88 metara i dobio priliku za još tri hica. Tu je priliku iskoristio i u četvrtoj je seriji bacio 21.57 metara što mu je osiguralo sedmo mjesto.

Time je Mihaljević potvrdio svoju pripadnost eliti jer je na prošlom SP u Eugeneu bio šesti.

FOTO: EPA/ZBIGNIEW MEISSNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!