Nogomet

UEFA oštro kaznila Dinamo: Nema gostovanja za navijače

Krešimir Milić • nedjelja, 20.08.2023.
UEFA oštro kaznila Dinamo: Nema gostovanja za navijače
Foto: Kristijan Komarica

Krovna nogometna europska organizacija donijela je odluku o kazni za Dinamo nakon navijačkih nereda u Ateni. Do kraja sezone Dinamovi navijači ne mogu ići na gostujuće utakmice…

UEFA je donijela odluku kako će kazniti Dinamo za navijačke nerede koji su izbili 8. kolovoza u Ateni prije tad predviđenog prvog ogleda s AEK-om. Već ranije je UEFA zbog visokog rizika odredila zabranu hrvatskim i grčkim navijačima odlazak na gostovanja, no ta odluka se nije ispunila od strane navijača Dinama koji su otišli u Atenu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U neredima koji su izbili večer prije nego što se trebala odigrati prva utakmica ubijen je navijač AEK-a Michalis Katsouris, a UEFA je sad donijela odluku kojom želi spriječiti bilo kakve izgrede u budućnosti.

"Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se njih ne osigura kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile. Nadalje, od Dinama se traži da u suradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i nogometnim tijelima u Hrvatskoj osmisli i provede strategiju iskorjenjivanja nogometnog nasilja povezanog s njihovim klubom. UEFA u naredno vrijeme od kluba očekuje izvješće s detaljima plana za rješavanje ovog problema. GNK Dinamo i njegovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju na gostovanja, a gostujuće momčadi koje stižu u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu alokaciju ulaznica. GNK Dinamo i nadležna tijela moraju poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača. UEFA će izravno obavijestiti nadležna tijela zemalja/gradova domaćina o ovoj mjeri", stoji u priopćenju UEFA-e.

Podsjetimo, Dinamo je u dramatičnom uzvratu s AEK-om u Ateni ostao bez Lige prvaka i europska natjecanja će nastaviti u Europskoj ligi. Imali su Modri u Ateni vodstvo od 2:0 do 92. minute, a onda su sve prosuli do kraja utakmice, a točku na i stavio je Domagoj Vida golom u posljednjoj minuti za prolaz AEK-a s ukupnih 4:3.

Kristijan Komarica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!