Tenis

Đoković nakon velike drame osvojio Masters u Cincinnatiju!

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.08.2023.
Đoković nakon velike drame osvojio Masters u Cincinnatiju!
Foto: EPA

Pobjednik Masters turnira u Cincinnatiju je Novak Đoković koji je nakon velike drame svladao Carlosa Alcaraza. Meč je trajao nešto manje od četiri sata...

Novak Đoković je po treći put u karijeri osvojio Masters 1000 turnir u Cincinnatiju pobijedivši, u dramatičnom finalu dvojice najboljih tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza sa 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4) nakon tri sata i 49 minuta borbe.

Igraj na ATP Winston Salem na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do svog 39. trofeja na Masters 1000 turnirima i ukupno 95. naslova u karijeri, 36-godišnji Srbin je stigao spasivši meč-loptu u tie-breaku drugog seta (6-5). <š>To je bio tek početak drame koju nam je ponudio treći set meča igranog većim dijelom u iznimno teškim uvjetima, na 38 Celzijevih stupnjeva u hladu. Đoković je u odlučujućem setu do breaka došao u sedmom gemu, da bi u devetom Alcaraz spasio dvije meč-lopte kad je servirao za produženje meča.

Posebno spektakularan bio je poen na drugu meč-loptu, a 20-godišnji Španjolac ga je osvojio stigavši kratku loptu i odigravši forhend paralelu neuhvatljivu za Đokovića koji je bio na mreži.

Alcaraz je nakon toga spasio još dvije meč lopte kad je Đoković servirao za pobjedu u desetom gemu, da bi u sljedećem spasio još tri prilike za break koje je srpski tenisač imao (15-40 i prednost). Đoković je autoritativno odservirao za odluku u ‘tie-breaku‘u kojem je osvojio prva tri poena.

No, Alcaraz je uzvratio istom mjerom i izjednačio na 3:3. Đoković je kod 4:4 napravio novi mini-break, a potom je došao i do pete meč-lopte. Ovoga puta Španjolac nije izdržao i poslao je retern u aut. Tako je Đoković uzvratio 16 godina mlađem suparniku za poraz koji mu je nanio u finalu Wimbledona.

Masters Cincinnati, finale:
Novak Đoković - Carlos Alcaraz 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4)

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!