Nogomet

Fenerbahče traži nastavak pozitivnog niza kod povratnika u najviši rang

Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.08.2023.
Fenerbahče traži nastavak pozitivnog niza kod povratnika u najviši rang
Foto: EPA

Večeras je pred nama nova utakmica drugog kola turskog prvenstva. Samsunspor, povratnik u najviši rang nakon 11 godina, na domaćem terenu igrat će protiv Fenerbahčea koji je na startu sezone u jako dobroj formi...

Večeras se igraju posljednje dvije utakmice drugog kola nove sezone turskog prvenstva, a u onoj nama zanimljivijoj, Samsunspor će igrati pred svojim navijačima. U goste im stiže jedan od favorita prvenstva, Fenerbahče.

Igraj na Samsunspor - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti dolaze u Samsun kod momčadi koja je odličnom proteklom sezonom izborila povratak u najviši rang gdje je posljednji put igrala prije 11 godina. Drugu ligu osvojila je sa 78 bodova, deset više od prvog pratitelja Rizespora i 11 od trećeplasiranog Pendikspora. U najvišem rangu nastupio je ukupno 31 sezonu.

U povratničku je krenula jako dobro, s obzirom na to da je na gostovanju kod Sivasspora odigrala 1:1. S priprema se izdvajaju tri odigrane utakmice, pobjede protiv Rizespora od 1:0 i Bodrumspora od 4:0 te poraz od Konyaspora nakon golijade (3:2).

Fenerbahče je u prvenstvenu sezonu krenuo pobjedom od 2:1 protiv Gaziantepa, a tražit će prvu titulu nakon 2013./14. Proteklu je zaključio prvim osvojenim nacionalnim Kupom nakon deset godina, ali i osam bodova zaostatka za Galatasarayem te će sigurno pokušati biti bolji od velikog rivala, ali i ostalih klubova u ligi.

Međutim, svoj natjecateljski put započeo je već prije nepunih mjesec dana kada je u drugom pretkolu Konferencijske lige igrao protiv Zimbrua i izbacio ga s ukupnih 9:0. Uslijedio je dvomeč s Mariborom, a ni tu nije bilo prevelikih problema. Nakon pobjede od 3:1 u prvoj utakmici, u uzvratu u Sloveniji prije četiri dana slavio je s 3:0.

17 postignutih pogodaka u prvih pet utakmica daje itekako razloga za optimizam novom treneru Ismailu Kartalu koji će pokušati pronaći pravi put za povratak na vrh ljestvice. Dobro je počeo, a može li ovako nastaviti, ostaje nam za vidjeti. Već ih za tri dana čeka posljednje europsko pretkolo, a protivnik je Twente.

Što su rekli

Hüseyin Eroglu, trener Samsunspora: "Naravno, svaku utakmicu se pripremamo najbolje što možemo. Znamo snagu protivnika, napravili smo našu analizu. Nakon 11 godina ponovno smo pred svojim navijačima u najvišem rangu, a ova će utakmica biti pravi festival. Sve u svemu, ono što mogu reći jest da nas čeka dobra utakmica za uživanje."

Ismail Kartal, trener Fenerbahčea: "Altay je igrač Fenerbahčea i naši ga navijači ne bi trebali previše napadati. Moramo mu dati podršku. Nije nam lako igrati utakmice svaka tri dana. Prošla je sezona završila vrlo kasno, a ima onih koji su se priključili kasnije i onih koji se tek trebaju priključiti. Važno je planirati i pripremati se odvojeno za europske i prvenstvene utakmice."

Mjesto, vrijeme, suci

Samsun 19 Mayis, Samsun, 20:00

Sudac: Volkan Bayarslan

Nedostaju

Samsunspor: (-)

Fenerbahče: Aziz i Mor (ozljede)

Zadnji susret

Posljednji međusobni dvoboj stigao je sada već daleke 2012. godine kada je Fenerbahče na svom terenu slavio s 3:0, a strijelci su bili: Bienvenu Ntsama, Alex i Sahin.

Prognoza

Iako se radi o ranoj fazi sezone, Fenerbahče je već uhvatio jako dobru formu i za očekivati je da će to pokazati i večeras. Sve osim njegove pobjede bilo bi iznenađenje.

FOTO: EPA/SEDAT SUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!