Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice jedine sa sva četiri poraza u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 22.08.2023.
Hrvatske odbojkašice jedine sa sva četiri poraza u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je i četvrti poraz na Europskom prvenstvu koje je u tijeku. U Torinu je s 3:1 poražena od Švicarske...

Ovo (pre)dugačko odbojkaško ljeto definitivno je ostavilo traga na hrvatskim reprezentativkama koje ne izgledaju dobro na Europskom prvenstvu i nisu na razini svojih mogućnosti. Upisale su novi poraz, ovaj put od Švicarske i s četiri poraza i bez ijedne pobjede eliminirane su iz borbe za sljedeću fazu natjecanja.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je zasad jedina reprezentacija koja ima sva četiri poraza, još Mađarice, Slovenke i Estonke nemaju pobjedu, ali imaju utakmicu manje. Mađarska ili Slovenija svakako će doći do prve pobjede već u utorak jer igraju međusobno dok će se druga reprezentacija u omjeru pridružiti Hrvatskoj.

Hrvatska je dosad potpuno dominirala u međusobnim dvobojima sa Švicarkama, ali ovdje je zaustavljena.

U prvom setu sve je bilo u znaku Švicarske koja je vodila od početka i nije Hrvatskoj opustila niti jednom nakon početnih 1:1 da se vrati u egal.

Dobile su Švicarke prvi set s 25:19, ali drugi je pripao Hrvatskoj. Serijom 8:0 Hrvatska je pobjegla na 13:6 i Švicarska se nije uspjela vratiti te je izgubila set s 25:16.

U trećem setu Švicarska je preuzela kontrolu serijom 5:0 nakon što je pobjegla na 19:13, Hrvatska se vratila na minus dva, ali tek na kraju seta na set lopti Švicarske.

U četvrtom setu Švicarska je imala problema u završavanju posla, vodila je 23:19 i bila nadomak pobjede, ali Hrvatska se vratila na 24:24. Međutim tu je stala i Švicarska odnosi pobjedu 26:24.

Hrvatska u petom susretu u skupini igra još protiv prejake Italije koja je domaćin i nitko joj nije uzeo još uvijek 20 poena u setu.

Europsko prvenstvo, četvrto kolo:
Hrvatska - Švicarska 1:3 (19:25, 25:16, 22:25, 24:26)

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!