Nogomet

Maccabi Haifa protiv švicarskog prvaka traži nove skupine Lige prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2023.
Maccabi Haifa protiv švicarskog prvaka traži nove skupine Lige prvaka
Foto: EPA

Pred nama je prva utakmica posljednjeg pretkola Lige prvaka. Maccabi Haifa, prvak Izraela, za novi plasman u najjače europsko klupsko natjecanje, igrat će protiv Young Boysa...

Zanimljiv dvoboj večeras je pred nama u Izraelu gdje tamošnji prvak Maccabi Haifa želi izboriti još jednu grupnu fazu Lige prvaka. U prvom susretu četvrtog pretkola bit će domaćin švicarskim Young Boysima.

Igraj na Maccabi Haifa - Young Boys na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izraelcima još uvijek nije krenula prvenstvena sezona, ali su zato krenuli pobjednički s osvojenim trofejem. Osvojili su Superkup pobjedom protiv jeruzalemskog Beitara s 3:0 te izborili mjesto u finalu Toto kupa, trećeg po redu natjecanja po važnosti u Izraelu. S 2:0 bili su bolji od Maccabi Petah Tikve.

Europsko ljeto započeo je Maccabi u prvom pretkolu gdje je s ukupnih 6:1 izbacio malteški Hamrun. U drugom pretkolu igrali su protiv dosta nezgodnijeg protivnika, moldavskog Šerifa, kojeg su tek nakon produžetaka uspjeli izbaciti s ukupnih 4:2. Odlični nastupi protiv Slovan Bratislave i pobjede 2:1 i 3:1 donijele su im ovaj dvomeč.

Prošle sezone igrao je prvu grupnu fazi Lige prvaka nakon 13 godina, ali zapao je u dosta tešku grupu. Završio je na posljednjem mjestu u skupini s Benficom, PSG-om i Juventusom, ali će pamtiti pobjedu protiv Stare dame.

S druge strane, Young Boysi su posljednji put Ligu prvaka igrali prije dvije godine kada su ostali četvrti u skupini s Atalantom, Villarrealom i Manchester Unitedom, dok su prošle godine ispali u doigravanju Konferencijske lige od Anderlechta. Međutim, osvajanjem pete nacionalne titule u zadnjih šest godina dobili su novu priliku.

U novu prvenstvenu sezonu švicarski klub krenuo je s osam osvojenih bodova u četiri utakmice, a ovo će mu biti prvi europski ispit. Posljednji natjecateljski susret odigrao su u prvoj rundi Kupa gdje je, bez većih problema, svladao Breitenrain s 5:0.

Što su rekli

Messay Dego, trener Maccabija: "Kad sam potpisao, nisam gledao previše prema naprijed, bilo mi je važno da sam dio kluba. Dali su mi šansu raditi i za to sam im se uspio odužiti što ćemo igrati barem grupnu fazu Europske lige. Znamo da su Young Boysi težak protivnik i morat ćemo izići čvrsto na teren."

Raphaël Wicky, trener Young Boysa: "Sve u životu dolazi s iskustvom. Liga prvaka je najviši nivo koji možete dosegnuti i stojimo joj pred vratima. Imam jako dobru i veliku momčad, svi igrači su zdravi. Nemam prevelikih briga, jako se veselim utakmici, ali još se nisam odlučio po pitanju jedne ili dvije pozicije na terenu."

Mjesto, vrijeme, suci

Sammy Ofer stadion, Haifa, 21:00

Sudac: Davide Massa (Italija)

Nedostaju

Maccabi: (-)

Young Boys: (-)

Zadnji susret

Ove dvije ekipe nikada se ranije nisu susretale, ni u službenim, ni u prijateljskim utakmicama.

Prognoza

I jedna i druga ekipa zaista su kvalitetne te će biti teško prognozirati tko će proći u grupnu fazu. S obzirom na to da se večeras igra prva utakmica, prognozirat ćemo remi.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!