Nogomet

Jakirović: 'Imam iskren odnos s igračima, nema kod mene alibija'

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2023.
Jakirović: 'Imam iskren odnos s igračima, nema kod mene alibija'
Foto: FaH

Sergej Jakirović održao je press konferenciju uoči utakmice protiv Sparte Prag. Najavio je da neće previše čačkati po prvom sastavu, osvrnuo se na dolazak Stojkovića, odlaske pojedinih prvotimaca, kao i na burnih posljednjih nekoliko dana...

Novi trener Dinama Sergej Jakirović održao je press konferenciju uoči prve utakmice četvrtog pretkola Europske lige protiv Sparte Prag. Prvo se zahvalio svom bivšem klubu i najavio da će nastojati opravdati ukazano povjerenje.

Igraj na Dinamo - Sparta Prag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hvala Rijeci za sve što smo napravili, svim igračima, radnicima, radnoj zajednici. Bila je to vrhunska suradnja, a stvari su se neočekivano brzo dogodile. Smatrao sam da moram i treba prihvatiti ovaj izazov, hvala svima na porukama podrške, nemoguće je na sve odgovoriti. Puno pozitivnog je bilo i trudit ću se opravdati ukazano povjerenje. Upravi Dinama, na čelu s predsjednicom Peras, hvala na ukazanom povjerenju, da vodim klub i pokažem što sam do sada napravio. Prošao sam puno toga sa svojim stožerom da bih došao ovdje, nadam se da ćemo što prije početi s pobjedama kako bismo se vratili tamo gdje nam je mjesto."

Nema puno vremena za treninge i upoznavanje, s obzirom na to da je dvoboj sa Spartom u četvrtak od 20 sati.

"Bio je sastanak, popričao sam sa senatorima i mladim igračima. moramo napraviti sve da budemo maksimalni sutra, koncentracija nam je na Spartu. Nisam imao toliko vremena, ali sam iskoristio sve podatke. Imali smo prijateljsku s njima, pričao sam s igračima na tu temu i nadam se da ćemo izboriti što bolji rezultat."

Za momčad je jučer potpisao Luka Stojković.

"Imao je predstavljanje i bio je na treningu. Na Kačavendi se radi, jako sam dobar sastanak imao s gospodinom Šikićem. Dosta toga i ja osobno volim raditi, svi skupa moramo donositi odluke koje su dobre za ekipu. Moramo dovesti profil igrača koji će nam biti za prvih 11 i s te su strane iskazali potpunu susretljivost."

"Život kao trener je kompliciran, Rijeka je bila u teškoj situaciji, tada su mi govorili da sam lud što sam otišao iz Zrinjskog, ali takav sam, to me motivira. Smatrao sam da ovu priliku ne mogu propustiti, za mene je ovo izazov. Treba mi samo zdravlje igrača, do njih je sve, oni su glavni, a mi smo njima servis. Smatram da mogu, psihologija je jako važna, ali mislim da smo, svugdje gdje sam bio, donijeli dobar rezultat. Ovdje u Dinamu postoji jako dobra baza. Dinamo je najuspješniji klub zadnjih 20 godina, svi igrači i treneri ovdje žele igrati za Dinamo, tu nema spora."

Naznake o odlasku Ivanušeca i Petkovića.

"Nije me strah, nogomet će se igrati i nakon toga. Tu su s nama i treniraju kao da ostaju. Utakmica se normalno priprema i ja sam svjestan da su oni možda željni novih izazova. Ovo je možda razdoblje tranzicije, jedni odlaze, dolazi Stojković. Tu je i Livaković, ja računam da će sutra braniti."

"Imam iskren odnos s igračima, nema kod mene alibija. Sada nemamo vremena ni za što osim utakmice i regeneracije, ali moj je postulat red, rad i disciplina. Svjestan sam podrške navijača, priželjkujemo ih kao 12. igrača. Taj nam impuls treba. Prijelazni rok traje do 8. rujna, nadam se da ćemo uspjeti dovesti još dva, tri igrača. Napadač, stoper, a fali i desni bočni. To su goruće pozicije kada sve postavim na treningu. Ako ćemo ikoga dovoditi, onda taj mora biti jako kvalitetan."

Eventualan dolazak Miereza iz Osijeka.

"To trebate pitati sportski sektor. Volio bih da Petković ostane, on bi i ostao i otišao, ne znam što će biti. Mierez je odličan napadač i svaki trener bi ga volio imati u svojoj ekipi."

Jakirović ima ideju kako će momčad izgledati sutra.

"Ne mislim puno čačkati jer mislim da za to nema potrebe. Moramo imati još jedan plan ako bude energetske potrošnje. Stojković je u konkurenciji. Sparta je momčad koja igra 3-4-3, zna se povući i prijetiti iz bloka. Imamo ideju, danas nas čeka analiza da bismo ih potpuno ugrozili. Može se, ima dobre pojedince, ali ima i svojih mana. Nadam se da to možemo iskoristiti."

Hajduk je na maksimalnom učinku u prvenstvu.

"Tek je počelo prvenstvo, došli smo im lani blizu kad sam preuzeo Rijeku. Sada nam je svaka iduća utakmica finale, želimo osvojiti što više bodova i moramo što prije početi pobjeđivati. Hajduk je ozbiljan, vidi se po rezultatima, uigran je, ali standardna je to priča svake godine."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!