Rukomet

Kreće nova rukometna sezona, otvaraju je borbom za trofej Kiel i RN Löwen

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.08.2023.
Kreće nova rukometna sezona, otvaraju je borbom za trofej Kiel i RN Löwen
Foto: EPA

Odmah na početku nove rukometne sezone imamo borbu dva velikana za prvi trofej. U Superkupu Njemačke sastaju se Kiel i RN Löwen...

Düsseldorf je domaćin otvaranja rukometne sezone u Njemačkoj i to ujedno označava i početak sezone u Europi s obzirom da će kretati jedna za drugom ligom i jedno za drugim natjecanjem u narednim tjednima.

Igraj na Kiel - RN Löwen na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kiel i RN Löwen sastaju se u Superkupu, odmah imaju priliku boriti se za trofej koji će mnogi proglasiti manje važnim, ali u svakom slučaju bitnim za dobro raspoloženje uoči sezone. Kako je davno Ćiro Blažević rekao - recite mi koji to trofej nije bitan i ne želite ga?

Bit će ovo ujedno i prilika i jednima i drugima da vide gdje se nalaze na startu nove sezone, kako su uklopljeni novi igrači i na čemu se još treba raditi.

Kiel ima problema s izostancima, nedostaju mu i dalje ozlijeđeni Sven Ehrig, Hendrik Pekeler i Steffen Weinhold kojih još neko vrijeme neće biti u kadru.

Nema niti Löwenu Uwea Gensheimera, ali za nas je dobra vijest kako se oporavio i ponovno je na parketu Halil Jaganjac čiji se oporavak odužio i potrajao više nego što je bilo očekivano da će trajati.

Kiel i dalje na papiru ima kvalitetniju momčad, ali Löwen ima dovoljno kvalitete da uz dobar dan može iznenaditi, posebno u ovako ranom dijelu sezone.

Što su rekli

Filip Jicha, trener Kiela: "Želimo pobjedu u Düsseldorfu. Superkup je posljednjih godina značajno dobio na reputaciji i ponosni smo što petu godinu zaredom igramo za ovaj trofej. Vrlo smo motivirani za ovaj susret."

Sebastian Hinze, trener Löwena: "Svi znamo koliko su ovo velike utakmice bez obzira u kojem se natjecanju događaju. Svi smo mi profesionalci i želimo pobjedu u svakom susretu, ali naravno da je to izraženije kada igrate protiv momčadi kao što je Kiel, naš rival."

Mjesto, vrijeme

Düsseldorf, PSD Bank Dome, 19:00

Nedostaju

Kiel: Sven Ehrig, Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold (ozljede)

RN Löwen: Olle Forsell Schefvert, Uwe Gensheimer (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U zadnjih osam međusobnih dvoboja Kiel ima sedam pobjeda i remi. U posljednjem susretu slavio je u gostima kod Löwena s 31:27 uz sedam golova sada već bivšeg njegovog člana Sandera Sagosena.

Prognoza

Kiel je kvalitetniji i favorit u ovom dvoboju te se očekuje kako će do pobjede iako mu neće biti jednostavno.

FOTO: EPA/Piotr Polak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!