Tenis

Gojo lovi glavni ždrijeb US Opena, iduća prepreka u kvalifikacijama mu je Andreev

Krešimir Milić • četvrtak, 24.08.2023.
Gojo lovi glavni ždrijeb US Opena, iduća prepreka u kvalifikacijama mu je Andreev
Foto: EPA

Dosad se nisu susretali hrvatski i bugarski tenisač, a sad će biti jedan drugome pretposljednja prepreka za glavni ždrijeb US Opena. Gojo svoju priliku ne želi propustiti…

Prošle godine ovo je bila posljednja stepenica za Bornu Goju na US Openu. Drugo kolo kvalifikacija bio mu je domet, a porazio ga je tad talijanski tenisač Riccardo Bonadio.

Igraj na Borna Gojo - Adrian Andreev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove godine za Goju tako nešto nije opcija jer cilj je ulazak u top 100, a to može ostvariti plasmanom u glavni ždrijeb US Opena. Nije uspio u tome ove godine na Roland-Garrosu, a s Wimbledona je ispao u prvom kolu.

U prvom kolu kvalifikacija odradio je težak meč protiv srpskog tenisača Harisa Međedovića u kojem je slavio s 2:1 u setovima nakon dva sata i 25 minuta igre. Nakon Srbina koji je 145. na svijetu čeka ga Bugarin koji je 192. na ATP ljestvici.

Riječ je o Adrianu Andreevu iza kojeg je pobjeda u prvom kolu kvalifikacija protiv Nermina Farića, bosanskohercegovačkog tenisača 195. na svijetu. Andreev je slavio u tom meču bez većih problema s 2:0 u setovima.

Kao i Gojo, Bugarin je ove godine zapeo u kvalifikacijama za Australian Open i Roland-Garros, a u istoj fazi zaustavljen je na Wimbledonu.

Sezonu je prošao bez značajnih rezultata. Stoga se s pravom od Goje očekuje danas da kao bolje rangirani tenisač, 106. na ATP ljestvici, osigura finale kvalifikacija, a potom i glavni ždrijeb.

Mjesto, vrijeme, sudac

Flushing Meadows, New York, 19 sati

Forma u posljednjih pet mečeva

Borna Gojo: 3 pobjede, 2 poraza

Adrian Andreev: 3 pobjede, 2 poraza

Prethodni međusobni dvoboj

Nisu se ranije susretali.

Prognoza

Vjerujemo u prolaz Goje u glavni ždrijeb turnira, a to znači i u slavlje u ovom meču.

Foto: EPA, Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!