Nogomet

Zrinjski do rezultata koji garantira dramu u uzvratu, Tolić strijelac u pobjedi Slovana

Branimir Korać • petak, 25.08.2023.
Zrinjski do rezultata koji garantira dramu u uzvratu, Tolić strijelac u pobjedi Slovana
Foto: EPA

Osim dvoboja između Dinama i praške Sparte odigran je još niz utakmica play-offa Europske lige. U akciji je bio Zrinjski koji je poražen, ali ništa još nije izgubljeno...

Olympiakos je napravio lijep korak prema grupnoj fazi Europske lige, naime u prvom susretu protiv Čukaričkog upisao je 3:1 pobjedu. Sve je odradio već u prvih 40 minuta kada je dva puta strijelac bio Ayoub El Kaabi dok je jedan pogodak dodao Konstantinos Fortounis. U drugom poluvremenu gosti su koliko-toliko vratili nadu smanjivši preko Igora Miladinovića u 93. minuti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Klaksvik je upisao još jedno iznenađenje, ostao je neporažen u susretu protiv Šerifa. Poveo je početkom drugog dijela preko Patricka da Silve, ali 20 minuta kasnije Jerome Ngom Mbekeli postavlja konačnih 1:1.

Šteta malo bojažljivog ulaska Zrinjskog u utakmicu u Linzu, LASK nije oduševio, Zrinjski je mogao i do boljeg rezultata. Domaćin je već u 12. minuti vodio 2:0 golovima Roberta Žulja, a u 71. minuti Nemanja Bilbija smanjuje na 2:1 i potpuno otvara uzvrat.

Marin Ljubičić kod domaćina nije ulazio u igru, a kod gostiju cijelu utakmicu odigrali su Marko Marić, Ivica Batarelo, Matej Senić i Dario Čanađija. Tomislav Kiš je u 67. minuti zamijenio Antonija Ivančića, Mario Ćuže izašao je u 54. minuti, Matije Malekinušić u 67., a Mario Tičinović u 82. minuti.

Zorja iz Luhanska može biti zadovoljna da nije izgubila još uvjerljivije od konačnih 2:0 u gostima kod praške Slavije. Dugo je ukrajinski bunker odolijevao, ali u zadnjih deset minuta je ipak posustao. Mohamed Tijani i Lukas Masopust bili su strijelci za domaćina.

Belgijski Royale Union ugostio je Lugano i slavio s 2:0 uz po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Eckert Ayena već u prvom poluvremenu pogodio je za vodstvo, a na 2:0 povisio je u 71. minuti Casper Terho. Tolić je igrao do 89. minute kada ga je zamijenio Savvidis

Qarabag je u gostima bio bolji od Olimpije s 2:0 i tako napravio veliki korak prema prolazu. Olimpija je morala više i nije ovdje napravila iskorak. U zadnjih 15 minuta prvog poluvremena Kevin Medina i Leandro Andrade osigurali su vodstvo gostima 2:0.

Marko Tolić proradio je u Slovanu te je stigao do novog pogotka. Slovan je slavio s 2:1 u prvoj utakmici protiv Arisa iz Limassola. Tolić je bio strijelac prvog potka na susretu kada je krasno primio dugačko dodavanje između dvojice čuvara i zatim mirno pogodio. David Strelec u drugom dijelu je povisio na 2:0, a vrijedan gol za goste postigao je Mihlali Mayembela.

Hacken je imao lijepih 2:0 protiv Aberdeena i onda pao u kratko vrijeme. Layounija i Sadiqa poništili su Miovski i Devlin koji su izjednačili na 2:2.

Sve što je Ajax puknuo prema golu Sergija Padta, završilo je u mreži. Ajax je u Bugarskoj slavio s 4:1 uz hat-trick Mohameda Kudusa i jedan pogodak Briana Brobbeyja.

Europska liga, play-off:
Olympiakos - Čukarički 3:1
Klaksvik - Šerif 1:1
LASK - Zrinjski 2:1
Slavia Prag - Zorja 2:0
Saint Gillois - Lugano 2:0
Olimpija - Qarabag 0:2
Slovan Bratislava - Aris Limassol 2:1
Hacken - Aberdeen 2:2
Ludogorets - Ajax 1:4

Europska liga

4. pretkolo

Spartak Trnava1:1Dnipro
Hibernian0:5Aston Villa
Häcken2:2Aberdeen
Slavia Prag2:0Zorja
Dinamo3:1Sparta Prag
Ludogorec Razgrad1:4Ajax
Olimpija Ljubljana0:2Qarabağ
Royale Union Saint-Gilloise2:0Lugano
Slovan Bratislava2:1Aris Limassol
Klaksvik1:1Šerif Tiraspol
LASK 2:1Zrinjski
Olympiakos3:1Čukarički
Qarabağ1:1Olimpija Ljubljana
Aris Limassol6:2Slovan Bratislava
Šerif Tiraspol2:1Klaksvik
Sparta Prag4:1Dinamo
Zorja2:1Slavia Prag
Ajax0:1Ludogorec Razgrad
Čukarički0:3Olympiakos
Lugano0:1Royale Union Saint-Gilloise
Aberdeen1:3Häcken
Zrinjski1:1LASK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!