Nogomet

Sopić službeno predstavljen u Rijeci: 'Idemo na Maksimir uzeti bodove'

Krešimir Milić • petak, 25.08.2023.
Sopić službeno predstavljen u Rijeci: 'Idemo na Maksimir uzeti bodove'
Foto: Pixsell

Novi trener najavio je derbi na Maksimiru. Mišković je najavio da će utakmicu gledati najvjerojatnije na južnoj tribini s navijačima…

Nakon što je predstavljen na službenim stranicama Rijeke kao trener, Željko Sopić se predstavio u novoj funkciji na konferenciji za medije. Stigao je ovog tjedna u Rijeku kao zamjena za Sergeja Jakirovića koji je početkom tjedna postao novi trener Dinama.

Igraj na utakmice Dinamo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novog trenera je nakon turbulentnog tjedna predstavio predsjednik Damir Mišković.

"Rijeka je velik klub, Željko je veliki trener, tako da svi zajedno očekujemo, ne samo igrači, treneri i uprava, nego cijeli grad, da nastavimo na ovaj način kako smo se dignuli ove godine. Cijeli grad se dignuo, naježio sam se, to je lijepo i to bi htjeli nastaviti. Zbilja smo napravili odličnu atmosferu, U mojih 12 godina bilo je lijepe atmosfere, ali ovo u zadnjih mjesec-dva je na višoj razini. Imamo 11 tisuća članova, što je nevjerojatno, jer kad sam došao bilo nas je 365 učlanjenih. Ta vjera, da zasad imamo preko 11 tisuća članova, je nešto fantastično, i mi u klubu želimo se odužiti navijačima i dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno, ne znamo, ali probat ćemo biti što bolji i napredovati pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Željko, hvala što si došao, počašćeni smo", rekao je Mišković i osvrnuo se na jučerašnji dvoboj s Lilleom.

"Pokazali smo srce, želju i volju protiv jednog takvog kluba. Malo smo im dali nade za Rujevicu, da bude pun stadion i da ih pobijedimo i idemo dalje."

Sopić je na predstavljanju naglasio kako mu je drago što se 'lijepo rastao s Goricom' te kako je počašćen pozivom da postane trener Rijeke.

"Ne diraju me često ljudi, ali stvarno sam počašćen na pozivu jer dolazim u jedan od najvećih hrvatskih klubova, što Rijeka sigurno jest. Ovaj grad zaslužuje vrhunske domete, vidjelo se jučer da je Rijeka klub koji se nikoga ne boji i mislim da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Drago mi je da sam se lijepo rastao s ljudima u Gorici, svakog čovjeka sretneš barem dvaput i to mi je važno", rekao je donedavni trener Gorice, prenosi HRT.

Prokomentirao je i jučerašnju utakmicu protiv Lillea.

"Iskreno rečeno, jako sam pozitivno iznenađen kvalitetom igrača i planom igre. Bio sam tamo, sudjelovao sam u dijelovima pripreme, ali bez ijednog odrađenog treninga, takav plan igre protiv jedne ozbiljne momčadi, s budžetom od sto milijuna za igrače godišnje, parirali smo im na dobar, odnosno nas jedini mogući način. U četvrtak će biti slična utakmica, ali ovdje dolaze naši ljudi i vidjet ćemo tko je gdje. Maksimalno sam pozitivan. Najvažnije je razmišljati da je sljedeće utakmica u nedjelju."

Dodao je kako Stjepan Radeljić nakon ozljede protiv Lillea vjerojatno neće biti spreman za derbi na Maksimiru koji na rasporedu u nedjelju. Odgovorio je i na pitanje i što očekuje od utakmice protiv Dinama.

"Da mi je netko rekao da ću u nekoj funkciji gledati Rijeku na onom stadionu, rekao bih mu da nije normalan. Što reći, četiri puta smo igrali (s Dinamom, op.a.), a ja sam takav sretnik da tri puta nisam izgubio od Dinama s 'nekom Goricom'. Vidjet ćemo u nedjelju gdje smo. To je veliki izazov. Kad dolaziš s Rijekom na Maksimir apetiti su puno veći nego kad dolaziš s Goricom. Hrabro ćemo se postaviti i idemo na Maksimir uzeti bod ili bodove. Jakir je moj prijatelj, nije bitno tko je na kojoj strani. Bit će rotacija, sljedeća utakmica opet je u četvrtak, ali složit ćemo pravu momčad za Dinamo."

Na kraju je predsjednik najavio da utakmicu neće gledati u loži.

"Ova godina je iznenađujuća, baš sam iznenađen tom atmosferom, i to je prirodno, nije namješteni ništa, nismo slali neke letke i upute da svi moraju voljeti Rijeku, baš sam sretan i ponosan. Ja ću s navijačima Rijeke najvjerojatnije na jug, ne samo ja nego cijela uprava."

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!