Nogomet

Tomas: 'Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji teži igri, važno nam je ne primiti pogodak'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 25.08.2023.
Tomas: 'Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji teži igri, važno nam je ne primiti pogodak'
Foto: EPA

U šestom kolu SuperSport HNL-a Osijek gostuje u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Trener Osječana Stjepan Tomas očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da će njegovi igrači biti spremni...

Nogometaši Osijeka u subotu 26. kolovoza od 21.05 sati na Nogometnom stadionu Zagreb gostuju kod Lokomotive u 6. kolu SuperSport HNL-a. Nakon domaće pobjede protiv Gorice, koja se nadovezala na sedam bodova iz ogleda protiv Slaven Belupa, Rudeša i Istre 1961, cilj Stjepana Tomasa i njegove momčadi je doći do novih bodova.

Igraj na Lokomotiva - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imali smo šest dana vremena za pripremu utakmice, imali smo dovoljno vremena za regeneraciju i rekuperaciju od igranja u ritmu četvrtak - nedjelja. Imali smo više vremena, sigurno smo svježi, ali znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv suparnika koji teži igri, koji želi igrati nogomet... Morat ćemo biti pravi, pokazati da možemo igrati fazu obrane kao što smo igrali protiv Gorice, da ne primimo pogodak pa da ga na kraju zabijemo i uzmemo tri boda. Najvažniji nam je rezultat, odnosno pobjeda i da ne primimo pogodak", rekao je Stjepan Tomas.

Sastav Bijelo-plavih krojit će ozljede, pa tako u kadru za sraz s Lokosima neće biti Stefanos Evangelou, Ivan Fiolić i Mihael Žaper.

"Osim Evangeloua imamo još nekih problema, ali momčad je na okupu i bez obzira tko će istrčati želim vidjeti 11 lavova, dečke koji su fokusirani na utakmicu, na rezultat i na pobjedu. Želim i da od prve minute uđu sa sto posto fokusa i koncentracije na utakmicu."

Impuls samopouzdanja uoči sraza s mladom i talentiranom momčadi koju vodi Silvijo Čabraja, a u čijim redovima igra i naš bivši prvotimac Marin Leovac, dala je pobjeda bez primljenog pogotka u srazu s Goricom.

"Sigurno da takva utakmica daje ogromno samopouzdanje. Fokus je uoči te utakmice bio na obrani, kompaktnosti i stabilnosti. Pokušao sam staviti dečkima u glavu da se ne smije primiti pogodak, da se mora igrati faza obrane, jer smo momčad koja kreira i ulazi u prilike iz kojih može postići pogodak. To je bila vodilja protiv Gorice, nadam se da ćemo tako nastaviti protiv Lokomotive pa i dalje", poručio je Tomas.

Značajan adut trenera Bijelo-plavih bit će neupitno i Domagoj Bukvić koji ima sjajan ulazak u sezonu čime je zaslužio i poziv izbornika U-21 reprezentacije Dragana Skočića.

"Osjećam se fantastično i definitivno mislim da nas protiv Lokomotive očekuje otvorena utakmica s prilikama na obje strane. Mi svoje prilike moramo iskoristiti i to će biti recept za ponijeti tri boda u Osijek", rekao je Bukvić.

I Domagoj se nada da Osijek dobar ulazak u sezonu može nastaviti i na idućim utakmicama.

Osijek je klub s velikim ambicijama, svake godine mora biti pri vrhu i nadam se da ćemo se ove godine boriti za titulu. Idem iz utakmice u utakmicu, pokušavam pružiti svoj maksimum i želim tako nastaviti", zaključio je Bukvić.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!