Košarka

Počelo SP u košarci: Latvija debitirala ogromnom pobjedom, uvjerljivi i Crnogorci i Australci

Mihaela Bradovski • petak, 25.08.2023.
Počelo SP u košarci: Latvija debitirala ogromnom pobjedom, uvjerljivi i Crnogorci i Australci
Foto: EPA

Počelo je Svjetsko prvenstvo u košarci kojem su domaćini Indonezija, Japan i Filipini. Već prvi dan donosi nekoliko zanimljivih dvoboja, a u prvom terminu odigravanja susreta nekih većih iznenađenja nije bilo...

U skupini H u Indoneziji Latvijci su debitirali na svjetskim prvenstvima i stigli su do vrlo uvjerljive pobjede na debiju. Prvi protivnik bio je skromni Libanon koji nije bio konkurentan i Latvija i bez Kristapsa Porzingisa koji propušta ovo natjecanje, visoko je slavila.

Igraj na utakmice SP-a u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji kod Latvije bili su Dairis Bertans s 20 poena i tricom 6/7 te Rolands Šmits sa 17 poena i sedam skokova. Kod Libanona Sergio El Darwich upisao je 19 poena uz pet skokova.

Crna Gora je na krilima Nikole Vučevića upisala uvjerljivu pobjedu protiv Meksika 91:71. Vučević je bio nezaustavljiv, a Meksikanci su potpuno potonuli u posljednjih deset minuta tijekom koji se Crna Gora potpuno odvojila.

Vučević je bio prvo ime susreta s 27 poena i deset skokova, a kod Meksika Pako Cruz ubacio je 16 poena uz šest asistencija.

Talijani su dugo lomili otpor Angole i tek u posljednjoj četvrtini potpuno su se odvojili i otišli do uvjerljive pobjede. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je svega četiri poena razlike, no Angola ipak nije izdržala do kraja.

U talijanskim redovima Simone Fontecchio ubacio je 19 poena uz pet skokova, a Stefano Tonut 18 poena. Kod Angole Childe Dundao upisao je 19 poena.

Australija je lakše od očekivanja svladala Finsku koja je dobro krenula, ali kasnije nije mogla pratiti australski ritam. Sa svakom dionicom razlika je sve više rasla i na kraju se zaustavila na 26 poena viška.

Patty Mills bio je raspoložen s 25 poena i osam skokova, a Josh Giddey dodao je 14 poena, devet skokova i osam asistencija. Kod poraženih Lauri Markkanen bio je usamljen s 19 poena i osam skokova.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo:
Latvija - Libanon 109:70
Meksiko - Crna Gora 71:91
Angola - Italija 67:81
Finska - Australija 72:98

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!