Košarka

Veliki preokret Japanaca protiv Finaca, Litva lako protiv Meksika

Petar Jenjić • nedjelja, 27.08.2023.
Veliki preokret Japanaca protiv Finaca, Litva lako protiv Meksika
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva u košarci. Za veliko iznenađenje pobrinuo se Japan koji je odličnom posljednjom četvrtinom okrenuo Finsku i stigao do pobjede...

Prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu upisala je reprezentacija Angole koja je bila bolja od domaćina Filipina s 80:70. Nakon gubitka prve dionice 19:12, afrička momčad napravila je preokret i u svim preostalim četvrtinama bila bolja.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do pobjede ih je predvodio Gerson Goncalves sa 17 koševa i šest skokova. Jedini dvoznamenkast kod Filipinaca bio je Jordan Clarkson s 21 poenom i sedam asistencija.

Praktički bez ikakvih problema do nove je pobjede stigla Litva koja je bila bolja od reprezentacije Meksika rezultatom 96:66. Već nakon prve dionice Litavci su vodili s 15 razlike (32:17), a do kraja su samo podebljali prednost.

Po 15 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Jonas Valančiunas (12 skokova) i Rokas Jokubaitis (sedam asistencija). Gabriel Giron s 13 poena predvodio je Meksikance.

Iznenađenje je priredio domaćin Japan koji je u Okinawi svladao Finsku s 98:88 i tako upisao prvu pobjedu. Na kraju treće čevrtine Finci su imali deset koševa viška (73:63), nešto ranije i 18 poena prednosti, no Japanci su posljednjih deset minuta dobili s 20 razlike (35:15).

Izvrsnu utakmicu odigrao je Joshua Hawkinson s 28 poena i 19 skokova, dok je Yuki Kawamura dodao 25 koševa i devet asistencija. Lauri Markkanen s 27 koševa i 12 skokova predvodio je Finsku koja jedina u skupini ostaje bez pobjede.

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo:
Filipini - Angola 70:80
Litva - Meksiko 96:66
Japan - Finska 98:88

FOTO: EPA/ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!