Nogomet

Sparta prvenstvenom pobjedom najavila uzvrat protiv Dinama

Petar Jenjić • nedjelja, 27.08.2023.
Sparta prvenstvenom pobjedom najavila uzvrat protiv Dinama
Foto: Kristijan Komarica

Sparta Prag upisala je pobjedu u šestom kolu češkog prvenstva. Na domaćem terenu slavila je protiv Karvine rezultatom 3:1 i tako na najbolji mogući način najavila uzvrat protiv Dinama...

Sparta Prag vratila se pobjedama. Nakon poraza od Kopenhagena u pretkolu Lige prvaka, remija s Teplicama u prvenstvu i poraza od Dinama u posljednjem pretkolu Europske lige, stigla je do punog plijena.

Igraj na Sparta Prag - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U goste im je stigla Karvina, a dvoboj je završen rezultatom 3:1. Tako je u šestom kolu stigla do pete pobjede te tako ostaje pri vrhu sa 16 bodova koliko ima i praška Slavia.

Domaćin je poveo u 6. minuti nakon lijepe akcije u kojoj je Lukas Sadilek proigrao Adama Karabeca, a ovaj svladao protivničkog vratara. Nakon nešto manje od pola sata stigao je novi pogodak.

Jakub Pešek je kraj nekoliko braniča ušao u šesnaesterac i pucao. Vratar je odbio loptu do Mateja Ryneša koji je posprema u gol. Strijelac prvog pogotka zaradio je isključenje u 57. minuti nakon pregleda VAR-a.

Na 2:1 gosti su smanjili u 82. minuti preko Rajmunda Mikusa, ali nada Karvine nije trajala dugo. Već šest minuta kasnije pobjedu Sparte potvrdio je David Pavelka, a asistenciju je upisao Patrik Vydra.

Češko prvenstvo, 6. kolo:
Sparta Prag - Karvina 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!