Nogomet

Rio Ave teško će ponoviti prošlosezonsku utakmicu protiv Porta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.08.2023.
Rio Ave teško će ponoviti prošlosezonsku utakmicu protiv Porta
Foto: EPA

Nogometaši Rio Avea večeras će od 21:15 sati biti domaćini Portu u sklopu četvrtog kola portugalskog prvenstva. Prošle sezone svladala su spomenutu momčad pred svojim navijačima, a sličnom se nadaju i ovdje...

Večeras će se završiti treće kolo portugalskog prvenstva u kojem će domaći Rio Ave igrati protiv jednog od najtežih mogućih protivnika, aktualnog osvajača Kupa, Porta.

Igraj na Rio Ave - Porto na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošle sezone, upravo pred svojim navijačima, Rio Ave svladao je Porto, u sklopu četvrtog kola kada je slavio s 3:1. Bila je to njihova prva pobjeda protiv jedne od najboljih portugalskih momčadi još od 2004. godine. Apsolutna je prednost na strani gostiju.

Na startu sezone upisao je pobjedu protiv Chavesa od 2:0, a nakon toga je istim rezultatom poražen u gostima kod Estorila. Domaćin je utakmicu prelomio u drugom poluvremenu, a Rio Ave odolijevao je do 55. minute, a pokleknuo potpuno u sudačkoj nadoknadi.

Iako je Porto proteklu sezonu zaključio u pozitivnom tonu osvajanjem nacionalnog Kupa, ipak nije uspio uzeti naslov prvaka jer je Benfica ipak bila nešto bolja. U sličnoj formi momčad je nastavila i u novoj sezoni u kojoj nastavlja nizati pobjede.

Pobijedila je u gostima Moreirense s 2:1, a istim je rezultatom kod kuće bila bolja od Farensea. Kada u to ubrojimo i proteklu sezonu, Porto je trenutno neporažen u posljednjih 14 ligaških utakmica. Isto tako izgubio je samo jedan od zadnjih 17 gostujućih susreta prošle sezone. Kompletnu statistiku kvari izgubljen Superkup od najvećeg rivala.

Dodajmo i to da je Rio Ave prošle sezone upisao ukupno deset prvenstvenih pobjeda, a od čega je čak osam stiglo na domaćem terenu. Definitivno pozitivna stvar, ali ne mora značiti puno protiv ovako jakog protivnika.

Što su rekli

Luis Freire, trener Rio Avea: "Znamo snagu protivnika, ali imamo samopouzdanja i ideju za utakmicu. Želimo izvući što više možemo iz ove utakmice i dokazati našu kvalitetu pred svojim navijačima, uz dužno poštovanje prema protivniku. Kroz povijest smo odigrali 80 utakmica protiv Porta i pobijedili samo dvije li tri. Ne moramo razmišljati o prošlosti, znamo da su favoriti, ali ovo je nova utakmica."

Sergio Conceicao, trener Porta: "Želimo računati na sve, ali ne možemo. Radili smo na nekim rješenjima proteklog tjedna, Rio Ave je brza momčad koja ima kvalitetne pojedince u sredini terena. Igramo protiv njih nakon što su nisu uspjeli ostvarili pozitivan rezultat na teškom gostovanju kod Estorila."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio de Rio Ave, Vila do Conde, 21:15

Sudac: Fabio Verissimo

Nedostaju

Rio Ave: (-)

Porto: Grujić, Evanilson, Veron (ozljeda), Taremi pod upitnikom

Zadnji susret

Polovicom veljače ove godine Porto je na domaćem terenu stigao do minimalne pobjede, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Toni Martinez.

Prognoza

Kao što to govore i protekli međusobni dvoboji te stanje na ljestvici, sve osim rutinske pobjede Porta večeras bi bilo iznenađenje.

FOTO: EPA/PAULO CUNHA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!