Tenis

Velika pobjeda Goje, prošao je u drugo kolo US Opena i ostvario ranking karijere

Krešimir Milić • utorak, 29.08.2023.
Velika pobjeda Goje, prošao je u drugo kolo US Opena i ostvario ranking karijere
Foto: EPA

Hrvatski tenisač slavio je u prvom kolu US Opena. Pobijedio je dominantno u sat i pol vremena igre…

Sjajan meč odigrao je Borna Gojo u prvom kolu US Opena i ostvario povijesnu pobjedu kojom je stigao do rankinga karijere. Nakon kvalifikacija US Opena bio je na 105. mjestu, a sad je 93. na ATP ljestvici čime je prvi put ušao u top 100.

Igraj na US Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu igrao je protiv Huga Delliena, 147. na svijetu, a slavio je hrvatski tenisač sa 6:3, 6:3, 6:1. Do dominantne pobjede došao je za sat i 33 minute igre, a sjajnim servisom nije dao priliku za break protivniku.

Ovo je za Goju drugi put u karijeri da je osigurao glavni turnir na Grand Slam, nakon što je prošle godine igrao na Roland-Garrosu. Pobjedom na US Openu ponovio je uspjeh s Grand Slama i na Roland-Garrosu.

Goju u sljedećem krugu čeka domaći predstavnik, 40. na svijetu, Mackenzie McDonald koji je u prvom kolu izbacio favoriziranog kanadskog tenisača, 15. na svijetu, Felixa Augera-Aliassimea. Osim Goje, na glavnom turniru od hrvatskih predstavnika je i Borna Ćorić koji će drugo kolo pokušati izboriti preko Argentinca Sebastiana Baeza i tako mu uzvratiti iza polufinalni poraz u Winston Salemu.

US Open, 1. kolo:
Borna Gojo - Hugo Dellien 6:3, 6:3, 6:1

Foto: EPA, Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!