Košarka

Crna Gora testira snage u borbi za prvo mjesto u skupini s Litvom

Krešimir Milić • utorak, 29.08.2023.
Crna Gora testira snage u borbi za prvo mjesto u skupini s Litvom
Foto: EPA

Dosad su obje reprezentacije uspješne bile protiv Meksika i Egipta, a ova utakmica im je pravi test odnosa snaga. Tri puta su se susretali Crnogorci i Litavci, a svaki put su slavili potonji…

Već se znaju putnici u drugu fazu Svjetskog košarkaškog prvenstva u skupini D. Preostalo je tek odlučiti tko će prvu fazu turnira zaključiti na prvom, a tko na drugom mjestu.

Igraj na Crna Gora - Litva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

To će danas odlučiti utakmica između Crne Gore i Litve. Dosad su imali relativno lagane rezultate, barem sudeći po rezultatima koje su ostvarivali protiv Meksika i Egipta, a ova utakmica bit će im pravi test.

Po dvije pobjede imaju jedni i drugi, a Litva ima nešto bolju koš razliku. To je drži i trenutno na prvom mjestu u skupini, no to se vrlo lako može danas okrenuti.

Crnu Goru predvodi Nikola Vučević na ovom prvenstvu koji je bio dvoznamenkast u poenima u prve dvije utakmice. Ništa manje ne očekuje se i danas, a u tome bi mu trebao pomoći i Kendrick Perry.

Test za njihovu obranu bit će litavski napad, godinama poznat kao učinkovit. Jonas Valanciunas nije ubacivao više od 15 poena, ali je ostvario double-double u svakoj utakmici.

Svakako će biti zanimljiv dvoboj centra Chicago Bullsa i New Orleans Pelicansa.

Što su rekli?

Kendrick Perry, bek Crne Gore: "Osjećamo se dobro i samouvjereno. Bio je cilj proći u drugu fazu što smo uspjeli. Sada moramo nastaviti igrati dobro jer znamo da možemo još bolje. Agresivni su Litavci, to dobro znamo. Mislim da je ključ da im odgovorimo u skokovima, ali i da čuvamo loptu. Tijekom prethodne dvije utakmice bili smo meki na lopti, uključujući i mene, imao sam puno grešaka. Moramo biti fokusirani da bi došli u dobru situaciju."

Mjesto, vrijeme

Mall of Asia Arena, Pasay

Nedostaju

Crna Gora: -

Litva: -

Prethodni međusobni dvoboj

Tri puta su se susretali i svaki put je slavila Litva.

Prognoza

Ovo će biti pravi test za Crnogorce. One protiv Meksika i Egipta su uspješno apsolvirali, ali ovaj će im biti pokazatelj jesu li dorasli. Stoga nije isključeno slavlje Crne Gore danas.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!