Nogomet

Panathinaikos traži preokret protiv Brage za plasman u Ligu prvaka

Petar Jenjić • utorak, 29.08.2023.
Panathinaikos traži preokret protiv Brage za plasman u Ligu prvaka
Foto: EPA

Panathinaikos će večeras u Ateni biti domaćin Bragi i pokušati nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. I jedna i druga ekipa već godinama nisu igrali grupne faze Lige prvaka te motiva definitivno neće nedostajati...

Pred nama je uzvratna utakmica četvrtog pretkola Lige prvaka u kojem će Panathinaikos biti domaćin Bragi i pokušati nadoknaditi 2:1 zaostatak iz prve utakmice odigrane 23. kolovoza.

Igraj na Panathinaikos - Braga na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grčka momčad krenula je u drugom pretkolu. Prvo je izbacila ukrajinski Dnipro-1 s ukupnih 5:3, nakon čega je uslijedila velika drama protiv Marseillea i prolazak dalje nakon boljeg izvođenja penala. Tako su došli na korak do prve grupne faze Lige prvaka još od sezone 2010./11. kada su bili posljednji u skupini s Barcelonom, Kopenhagenom i Rubin Kazanom.

Međutim, neće im biti lako, posebno što trebaju nadoknaditi zaostatak. Braga je golovima Abela Ruiza iz 51. i Alvara Djala iz 73. minute imala vodstvo od 2:0, no u zadnjim trenucima susreta Daniel Mancini smanjio je zaostatak i donio lijepu nadu svojoj ekipi uoči večerašnjeg susreta.

Što se tiče grčkog prvenstva, Zeleni su u tamošnjoj Superligi odigrali tek jedno kolo. Na domaćem su terenu bili bolji od Volosa kojeg su svladali bez većih problema s 3:0. Tin Jedvaj nije bio u kadru, ali očekujemo da će biti večeras, s obzirom na to je odradio većinu minuta u prethodnim europskim utakmicama.

S druge strane, Braga je krenula u trećem pretkolu gdje je bez većih problema glatko izbacila TSC Bačku Topolu s ukupnih 7:1. U nacionalnom prvenstvu odigrala je dvije utakmice, prvo je poražena od Famalicaa s 2:1, da bi nakon toga u golijadi bila bolja od Chavesa s 4:2. Utakmicu trećeg kola protiv Moreirensea trebala bi odigrati 9. rujna.

Braga redovito igra europska natjecanja, no više manje se ustalila u Europskoj ligi. Posljednji nastup u Ligi prvaka imala je u sezoni 2012./13. kada je završila posljednja u skupini s Manchester Unitedom, Galatasarayem i Clujom.

Što su rekli

Ivan Jovanović, trener Panathinaikosa: "Nemamo puno opcija osim da pobijedimo i okrenemo zaostatak iz prve utakmice. Ako se želimo kvalificirati, moramo pobijediti. Braga je iskusna momčad koja je naviknuta igrati na ovoj razini i vjerujem da će ovo biti jedna otvorena utakmica."

Artur Jorge, trener Brage: "Još prije one prve utakmice koju smo odigrali u Bragi sam rekao da će ovo biti najvažnije kvalifikacije u klupskoj povijesti. Na poluvremenu smo i imamo prednost, ali naše ambicije moraju ostati iste. Moramo biti ozbiljni, igrati ozbiljno i s ambicijama da i u Grčkoj dođemo do pobjede."

Mjesto, vrijeme, suci

Spyros Louis, Atena, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Nedostaju:

Panathinaikos: (-)

Braga: Al-Musrati (ozljeda)

Zadnji susret

Utakmica odigrana u Bragi prije šest dana završila je pobjedom portugalske momčadi rezultatom 2:1.

Prognoza

Grčka momčad treba doći do pobjede od dva razlike, ali ne očekujemo da će do nje doći. U večerašnjem dvoboju prognoziramo remi i prolazak Brage.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!